'Jeroen Meus doorbreekt alle records!' Voor uitgeverij Van Halewyck - en voor Meus zelf - kan de zomer niet meer stuk. Het perscommuniqué dat de druk van het tweede deel van 'Dagelijkse Kost' van Jeroen Meus aankondigt, heeft het dan ook over 200.000 exemplaren startoplage.

Dit is inderdaad du jamais vu in de Vlaamse uitgeverijgeschiedenis. Meestal tasten de uitgeverijen de markt af en zetten ze voorzichtig in. Zelfs met succesvolle dieet- en kookboeken overtreffen de startoplages nooit de 100.000 .

'Dagelijkse Kost 1' ging sinds april 2011 al 160.000 keer over de toonbank. Daarmee is het de snelst verkopende titel in de hele Vlaamse boekengeschiedenis geworden, aldus nog Van Halewyck. Vandaar allicht deze berekende gok om het tweede deel maar onmiddellijk op een nooit geziene monsteroplage te brengen.

Dat 'Dagelijkse Kost 2' nu de magische grens doorbreekt, zegt eveneens iets over het fenomenale succes van het Vlaamse tv-kookfenomeen Meus. Na Piet Huysentruyt leerde hij zijn volk smaakvol maar zonder veel poespas de eigen keuken op smaak brengen.

Het boek zelf verschijnt begin september bij de opening van het nieuwe tv-kookseizoen.

Frank Hellemans

'Jeroen Meus doorbreekt alle records!' Voor uitgeverij Van Halewyck - en voor Meus zelf - kan de zomer niet meer stuk. Het perscommuniqué dat de druk van het tweede deel van 'Dagelijkse Kost' van Jeroen Meus aankondigt, heeft het dan ook over 200.000 exemplaren startoplage. Dit is inderdaad du jamais vu in de Vlaamse uitgeverijgeschiedenis. Meestal tasten de uitgeverijen de markt af en zetten ze voorzichtig in. Zelfs met succesvolle dieet- en kookboeken overtreffen de startoplages nooit de 100.000 .'Dagelijkse Kost 1' ging sinds april 2011 al 160.000 keer over de toonbank. Daarmee is het de snelst verkopende titel in de hele Vlaamse boekengeschiedenis geworden, aldus nog Van Halewyck. Vandaar allicht deze berekende gok om het tweede deel maar onmiddellijk op een nooit geziene monsteroplage te brengen.Dat 'Dagelijkse Kost 2' nu de magische grens doorbreekt, zegt eveneens iets over het fenomenale succes van het Vlaamse tv-kookfenomeen Meus. Na Piet Huysentruyt leerde hij zijn volk smaakvol maar zonder veel poespas de eigen keuken op smaak brengen.Het boek zelf verschijnt begin september bij de opening van het nieuwe tv-kookseizoen.Frank Hellemans