Simoen krijgt de prijs niet alleen voor de kinder- en jeugdboeken, toneelstukken en stripverhalen die hij schreef, maar ook voor het Kanker4Life-project dat hij oprichtte om aan te tonen dat ook kankerpatiënten nog positieve dingen kunnen doen.

"Ik zou graag iets doen waardoor mijn/onze kanker (en kanker in het algemeen) eens vol leven uit de hoek zou komen - als brenger van leven, als bron van vitaliteit, humor en optimisme. En als motor voor iets goed, iets waarmee je anderen kan helpen", aldus Simoen een jaar geleden bij de oprichting van het Kanker4Life-project.

Een week voor hij stierf overhandigde hij met de ingezamelde middelen 15.000 euro aan Foodstep, een opvanginitiatief voor ronddolende kinderen in Kampala (Oeganda).

Leuven aangenaam maken

Het is de 10e keer dat de Persclub de Hugo De Keyserprijs uitreikt, genoemd naar een Leuvense journalist die in 2003 overleed. De prijs gaat uit naar mensen, groepen of initiatieven die het leven in Leuven het voorbije jaar aangenamer maakten in de brede zin van het woord. Bij voorkeur kleinschalige initiatieven door vrijwilligers komen ervoor in aanmerking.

Het buurtcomité Groot Redingenhof kreeg daarnaast een Life Time Award voor haar positieve bijdrage aan het samenleven in de betrokken buurt en deken Dirk De Gendt werd geprezen voor de bijzondere wijze waarop hij namens ouders en directie van de Sint-Lambertusschool in Heverlee in de dagen na de busramp in het Zwitserse Sierre de massaal opgekomen pers te woord stond. (Belga/MS)

Simoen krijgt de prijs niet alleen voor de kinder- en jeugdboeken, toneelstukken en stripverhalen die hij schreef, maar ook voor het Kanker4Life-project dat hij oprichtte om aan te tonen dat ook kankerpatiënten nog positieve dingen kunnen doen. "Ik zou graag iets doen waardoor mijn/onze kanker (en kanker in het algemeen) eens vol leven uit de hoek zou komen - als brenger van leven, als bron van vitaliteit, humor en optimisme. En als motor voor iets goed, iets waarmee je anderen kan helpen", aldus Simoen een jaar geleden bij de oprichting van het Kanker4Life-project. Een week voor hij stierf overhandigde hij met de ingezamelde middelen 15.000 euro aan Foodstep, een opvanginitiatief voor ronddolende kinderen in Kampala (Oeganda).Leuven aangenaam maken Het is de 10e keer dat de Persclub de Hugo De Keyserprijs uitreikt, genoemd naar een Leuvense journalist die in 2003 overleed. De prijs gaat uit naar mensen, groepen of initiatieven die het leven in Leuven het voorbije jaar aangenamer maakten in de brede zin van het woord. Bij voorkeur kleinschalige initiatieven door vrijwilligers komen ervoor in aanmerking. Het buurtcomité Groot Redingenhof kreeg daarnaast een Life Time Award voor haar positieve bijdrage aan het samenleven in de betrokken buurt en deken Dirk De Gendt werd geprezen voor de bijzondere wijze waarop hij namens ouders en directie van de Sint-Lambertusschool in Heverlee in de dagen na de busramp in het Zwitserse Sierre de massaal opgekomen pers te woord stond. (Belga/MS)