'Gelukkig zijn we machteloos', zo heet de nieuwe roman van Ivo Victoria. Vanaf 26 september is het boek gratis verkrijgbaar als enhanced e-book voor iPad. Dit is het eerste Nederlandstalige boek dat via deze weg verkrijgbaar is. De uitgave omvat ook een luisterboek (ingesproken door Victoria), een videodagboek, soundscapes, de nooit eerder verschenen novelle K en videofragmenten met korte verhalen. Downloaden kan via iTunes Store.

De 'klassieke papieren' versie van 'Gelukkig zijn we machteloos' zal verschijnen op 6 oktober en kost €12,99, ook de e-book versie wordt vanaf dan betalend.

'Je moet inspelen op de wensen en mogelijkheden van een veranderende lezersmarkt, daarom verschijnt 'Gelukkig zijn we machteloos' in drie vormen. Als boek, e-book en als enhanced e-book. In deze tijd van digitalisering willen we meegaan in de ontwikkelingen en zoveel mogelijk kennis en ervaring opdoen,' zegt Marc Zwartjes, commercieel directeur bij Ambo|Anthos, de uitgeverij waar Ivo Victoria mee samenwerkt. De uitgeverij ziet de gratis iPad-uitgave als een marketingtool. Op die manier willen ze het boek van de toekomst vormgeven en de digitale mogelijkheden exploreren.

De vorige roman van Ivo Victoria 'Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won (en dat het me spijt)' was eveneens een tijd gratis beschikbaar op zijn website. Hij meent dat dit een positief effect heeft gehad op de verkoop van de papieren versie. 'Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won (en dat het me spijt)' was Victoria's debuutroman en verscheen in 2009. Meer dan 10.000 exemplaren van dit boek werden verkocht.

'Gelukkig zijn we machteloos' ruilt de speelsheid van zijn debuutroman in voor een even actueel als tijdloos thema: angst. Meer precies, de angst om op een gegeven moment alles te verliezen en alleen achter te blijven.

Bekijk alvast de boekentrailer.

Esmeralda Van den Bosch

'Gelukkig zijn we machteloos', zo heet de nieuwe roman van Ivo Victoria. Vanaf 26 september is het boek gratis verkrijgbaar als enhanced e-book voor iPad. Dit is het eerste Nederlandstalige boek dat via deze weg verkrijgbaar is. De uitgave omvat ook een luisterboek (ingesproken door Victoria), een videodagboek, soundscapes, de nooit eerder verschenen novelle K en videofragmenten met korte verhalen. Downloaden kan via iTunes Store. De 'klassieke papieren' versie van 'Gelukkig zijn we machteloos' zal verschijnen op 6 oktober en kost €12,99, ook de e-book versie wordt vanaf dan betalend. 'Je moet inspelen op de wensen en mogelijkheden van een veranderende lezersmarkt, daarom verschijnt 'Gelukkig zijn we machteloos' in drie vormen. Als boek, e-book en als enhanced e-book. In deze tijd van digitalisering willen we meegaan in de ontwikkelingen en zoveel mogelijk kennis en ervaring opdoen,' zegt Marc Zwartjes, commercieel directeur bij Ambo|Anthos, de uitgeverij waar Ivo Victoria mee samenwerkt. De uitgeverij ziet de gratis iPad-uitgave als een marketingtool. Op die manier willen ze het boek van de toekomst vormgeven en de digitale mogelijkheden exploreren. De vorige roman van Ivo Victoria 'Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won (en dat het me spijt)' was eveneens een tijd gratis beschikbaar op zijn website. Hij meent dat dit een positief effect heeft gehad op de verkoop van de papieren versie. 'Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won (en dat het me spijt)' was Victoria's debuutroman en verscheen in 2009. Meer dan 10.000 exemplaren van dit boek werden verkocht. 'Gelukkig zijn we machteloos' ruilt de speelsheid van zijn debuutroman in voor een even actueel als tijdloos thema: angst. Meer precies, de angst om op een gegeven moment alles te verliezen en alleen achter te blijven. Bekijk alvast de boekentrailer. Esmeralda Van den Bosch