Sanguineti, in de jaren zestig van vorige eeuw een van de belangrijkste vertegenwoordigers en theoretici van de in Palermo gestichte, tot de Italiaanse Neovanguardia behorende kunstbeweging Gruppo 63.

De experimentele Gruppo 63 (naar het jaar van de stichting), een los verband van Italiaanse schrijvers, leunde nauw aan bij de Duitse Gruppe 47 en het franse Tel qQel van Roland Barthes. Centraal stond de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de literatuur.

Sanguineti was ook tekenaar en schrijver van liberetto's voor opera's en theaterteksten. Hij was tevens jarenlang medewerker van de communistische krant L'Unità.

Sanguineti, in de jaren zestig van vorige eeuw een van de belangrijkste vertegenwoordigers en theoretici van de in Palermo gestichte, tot de Italiaanse Neovanguardia behorende kunstbeweging Gruppo 63. De experimentele Gruppo 63 (naar het jaar van de stichting), een los verband van Italiaanse schrijvers, leunde nauw aan bij de Duitse Gruppe 47 en het franse Tel qQel van Roland Barthes. Centraal stond de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de literatuur. Sanguineti was ook tekenaar en schrijver van liberetto's voor opera's en theaterteksten. Hij was tevens jarenlang medewerker van de communistische krant L'Unità.