Deze namiddag ontving Ilja Leonard Pfeijffer de literaire jongerenprijs De Inktaap. Zijn roman 'La Superba' werd door ruim 1.250 scholieren uit Nederland, Vlaanderen, Suriname en Curaçao uitgeroepen tot absolute favoriet. Ilja Leonard Pfeijffer ontving de prijs in De Singel te Antwerpen in het bijzijn van duizend scholieren, de juryleden van De Inktaap.

Keuze uit 4 romans

Voor de literaire jongerenprijs De Inktaap lezen scholieren van 15 tot 18 jaar jaarlijks vier boeken. Drie daarvan wonnen respectievelijk de Gouden Boekenuil ('De republiek' van Joost de Vries), de AKO Literatuurpijs (' Feest van het begin' van Joke van Leeuwen) en de Libris Literatuur Prijs ('La Superba' van Pfeiffer dus). Het vierde boek is een Caribische nominatie ('Porto Marie' van Els Langenfeld ). De afgelopen maanden lazen en beoordeelden ruim 1.250 leerlingen uit Nederland, Vlaanderen, Suriname en Curaçao de vier genomineerde boeken.

Verleden jaar won Tommy Wieringa met 'Dit zijn de namen' (Gouden Boekenuil 2013) de Inktaap. De laatste Vlaamse winnaar van de Inktaap was Yves Petry in 2012 met 'De maagd Marino' (Libris Literatuurprijs 2011).

De Inktaap is een initiatief van de Nederlandse Taalunie, Canon Cultuurcel van het Departement Onderwijs en het departement Cultuur van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en Stichting Lezen Nederland.

FH

Deze namiddag ontving Ilja Leonard Pfeijffer de literaire jongerenprijs De Inktaap. Zijn roman 'La Superba' werd door ruim 1.250 scholieren uit Nederland, Vlaanderen, Suriname en Curaçao uitgeroepen tot absolute favoriet. Ilja Leonard Pfeijffer ontving de prijs in De Singel te Antwerpen in het bijzijn van duizend scholieren, de juryleden van De Inktaap.Keuze uit 4 romansVoor de literaire jongerenprijs De Inktaap lezen scholieren van 15 tot 18 jaar jaarlijks vier boeken. Drie daarvan wonnen respectievelijk de Gouden Boekenuil ('De republiek' van Joost de Vries), de AKO Literatuurpijs (' Feest van het begin' van Joke van Leeuwen) en de Libris Literatuur Prijs ('La Superba' van Pfeiffer dus). Het vierde boek is een Caribische nominatie ('Porto Marie' van Els Langenfeld ). De afgelopen maanden lazen en beoordeelden ruim 1.250 leerlingen uit Nederland, Vlaanderen, Suriname en Curaçao de vier genomineerde boeken.Verleden jaar won Tommy Wieringa met 'Dit zijn de namen' (Gouden Boekenuil 2013) de Inktaap. De laatste Vlaamse winnaar van de Inktaap was Yves Petry in 2012 met 'De maagd Marino' (Libris Literatuurprijs 2011).De Inktaap is een initiatief van de Nederlandse Taalunie, Canon Cultuurcel van het Departement Onderwijs en het departement Cultuur van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en Stichting Lezen Nederland. FH