Mantel kreeg de prijs voor haar historische roman 'Bring Up the Bodies', het tweede deel van een trilogie over Thomas Cromwell. Met het eerste deel 'Wolf Hall' won ze in 2009 al de Man Booker Prize.

Prestigieuze prijs

Mantel is de eerste vrouw én de eerste Britse auteur die de prestigieuze prijs twee maal heeft gewonnen. Ze was dit jaar de grote favoriet. Eerder wonnen Peter Carey en J.M. Coetzee de Man Booker Prize al twee maal.

De Booker Prize is 50.000 pond waard en wordt jaarlijks toegekend. De prijs wordt sinds 1969 uitgereikt, aan auteurs uit Groot-Brittannië, het Gemenebest en Ierland. (Belga/TV)

Mantel kreeg de prijs voor haar historische roman 'Bring Up the Bodies', het tweede deel van een trilogie over Thomas Cromwell. Met het eerste deel 'Wolf Hall' won ze in 2009 al de Man Booker Prize.Prestigieuze prijs Mantel is de eerste vrouw én de eerste Britse auteur die de prestigieuze prijs twee maal heeft gewonnen. Ze was dit jaar de grote favoriet. Eerder wonnen Peter Carey en J.M. Coetzee de Man Booker Prize al twee maal. De Booker Prize is 50.000 pond waard en wordt jaarlijks toegekend. De prijs wordt sinds 1969 uitgereikt, aan auteurs uit Groot-Brittannië, het Gemenebest en Ierland. (Belga/TV)