GF
© GF

Je boek als schrijver aanprijzen wordt blijkbaar een stiel apart. Debutant Frederik Willem Daem gaat eigenhandig het omslag van elk exemplaar van zijn debuut 'Zelfs de vogels vallen' vormgeven terwijl Marnix Peeters tekenaar Tom Borremans inschakelde om in de stijl van zijn legendarische 'Sociaal Incapabele Michiel' (van de Ideale Wereld op Vier) een animatiefilmpje te maken rond de hoofdpersonages van zijn nieuwe roman. 'Niemand hield van Billie Vuist' (Uitgeverij Prometheus) verschijnt woensdag 26 augustus.

Larger than life

Peeters houdt van larger than life-personages die vuilbekkend en stampvoetend door het leven gaan. In 'Niemand houdt van Billie Vuist' zal het niet anders zijn. Ofwel hou je ervan als lezer, ofwel haat je het. Er is geen weg in between.

Borremans' trailer toont de losgeslagen protagonisten uit Peeters' knotsgekke roman. Alleen al hun namen spreken boekdelen: de hitlergroetende jood Naphtuli Steinkopf, de homofobe homo Gabba Henk, de pedofiele pastoor Pelkmans en Billie Vuist. Een bijzondere rol in het filmpje is weggelegd voor de auteur zelf.

Frank Hellemans

Je boek als schrijver aanprijzen wordt blijkbaar een stiel apart. Debutant Frederik Willem Daem gaat eigenhandig het omslag van elk exemplaar van zijn debuut 'Zelfs de vogels vallen' vormgeven terwijl Marnix Peeters tekenaar Tom Borremans inschakelde om in de stijl van zijn legendarische 'Sociaal Incapabele Michiel' (van de Ideale Wereld op Vier) een animatiefilmpje te maken rond de hoofdpersonages van zijn nieuwe roman. 'Niemand hield van Billie Vuist' (Uitgeverij Prometheus) verschijnt woensdag 26 augustus.Larger than lifePeeters houdt van larger than life-personages die vuilbekkend en stampvoetend door het leven gaan. In 'Niemand houdt van Billie Vuist' zal het niet anders zijn. Ofwel hou je ervan als lezer, ofwel haat je het. Er is geen weg in between.Borremans' trailer toont de losgeslagen protagonisten uit Peeters' knotsgekke roman. Alleen al hun namen spreken boekdelen: de hitlergroetende jood Naphtuli Steinkopf, de homofobe homo Gabba Henk, de pedofiele pastoor Pelkmans en Billie Vuist. Een bijzondere rol in het filmpje is weggelegd voor de auteur zelf.Frank Hellemans