De Boekenweek van dit jaar is nog maar net achter de rug (19 tot 26 maart) of de schrijver van het boekenweekgeschenk voor 2017 wordt al bekendgemaakt.

De Nederlandse auteur Herman Koch, bekend van onder meer "Het Diner" zal het geschenkboekje voor de 82ste boekenweek voor zijn rekening nemen. Dat maakt de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek dinsdag bekend.

Herman Koch debuteerde als schrijver in 1989 met "Red ons, Maria Montanelli" maar zijn echte doorbraak kwam er twintig jaar later met Het Diner. Dit werk krijgt trouwens een Amerikaanse verfilming die in 2017 in prèmiere zal gaan.

De boekenweek vindt volgend jaar plaats van 11 tot 19 maart. Het thema van de 82ste editie wordt later bekendgemaakt. Dit jaar was "Broer" het boekenweekgeschenk, van de hand van Esther Gerritsen. David Van Reybrouck schreef het boekenweekessay, "Zink". (Belga)

De Boekenweek van dit jaar is nog maar net achter de rug (19 tot 26 maart) of de schrijver van het boekenweekgeschenk voor 2017 wordt al bekendgemaakt. De Nederlandse auteur Herman Koch, bekend van onder meer "Het Diner" zal het geschenkboekje voor de 82ste boekenweek voor zijn rekening nemen. Dat maakt de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek dinsdag bekend. Herman Koch debuteerde als schrijver in 1989 met "Red ons, Maria Montanelli" maar zijn echte doorbraak kwam er twintig jaar later met Het Diner. Dit werk krijgt trouwens een Amerikaanse verfilming die in 2017 in prèmiere zal gaan. De boekenweek vindt volgend jaar plaats van 11 tot 19 maart. Het thema van de 82ste editie wordt later bekendgemaakt. Dit jaar was "Broer" het boekenweekgeschenk, van de hand van Esther Gerritsen. David Van Reybrouck schreef het boekenweekessay, "Zink". (Belga)