Zijn roman "The Dinner" verschijnt komende week op nummer 9 op de lijst van best verkochte hardcoverboeken van The New York Times.

Nooit eerder stond een van origine Nederlandse roman zo hoog genoteerd in een Amerikaanse bestsellerlijst, beweerde de Nederlandse uitgever Ambo Anthos.

"The Dinner" is onlangs verschenen in de VS. Het is de Engelse vertaling van "Het diner", over twee echtparen die tijdens een etentje in een Amsterdams restaurant de criminele activiteiten van hun zoons bespreken. De eerste druk verscheen in een oplage van 55.000 exemplaren.

De Amerikaanse uitgeverij Hogarth betaalde vorig jaar meer dan 100.000 euro voor de vertaalrechten van "Het diner". Zelden telde een uitgeverij zo veel geld neer voor een Nederlandse roman. Gemiddeld wordt er tussen de 20.000 en 40.000 euro voor vertaalrechten betaald.

De bestsellerlijst van The New York Times is de meest gezaghebbende in de VS. Voor de lijst worden verkoopgegevens verzameld van duizenden boekverkopers. (Belga/MS)

Zijn roman "The Dinner" verschijnt komende week op nummer 9 op de lijst van best verkochte hardcoverboeken van The New York Times. Nooit eerder stond een van origine Nederlandse roman zo hoog genoteerd in een Amerikaanse bestsellerlijst, beweerde de Nederlandse uitgever Ambo Anthos. "The Dinner" is onlangs verschenen in de VS. Het is de Engelse vertaling van "Het diner", over twee echtparen die tijdens een etentje in een Amsterdams restaurant de criminele activiteiten van hun zoons bespreken. De eerste druk verscheen in een oplage van 55.000 exemplaren. De Amerikaanse uitgeverij Hogarth betaalde vorig jaar meer dan 100.000 euro voor de vertaalrechten van "Het diner". Zelden telde een uitgeverij zo veel geld neer voor een Nederlandse roman. Gemiddeld wordt er tussen de 20.000 en 40.000 euro voor vertaalrechten betaald. De bestsellerlijst van The New York Times is de meest gezaghebbende in de VS. Voor de lijst worden verkoopgegevens verzameld van duizenden boekverkopers. (Belga/MS)