De schrijver zelf zou er ongetwijfeld mee verguld zijn. Op paasmaandag 25 april krijgt Machelen, de woonplaats van Gerard Reve, een vijf meter lange muur cadeau waarop in koperen letters het gedicht 'Credo' van Reve prijkt.

Reve liep, zoals geweten, hoog op met het katholieke geloof en dan vooral met de Mariacultus ervan. Hij onderhield goede contacten met de plaatselijke pastoor Desmaele die ook Reves uitvaart verzorgde. Reve was graag te gast in de door kunstschilder Roger Raveel ingerichte kapel in Machelen.

De herdenkingsmuur zelf bevindt zich vlak voor het Cultureel Centrum van Machelen aan de Leie. Het is ook de bedoeling dat er op korte termijn een audioversie van het gedicht - door Reve zelf ooit ingesproken - te horen zal zijn.

Reve woonde vanaf 1993, samen met zijn partner Joop Schafthuizen, in deze deelgemeente van Zulte. Hij werkte er aan zijn laatste roman 'Het hijgend hert' (1998). In april 1997 werd hij getroffen door een hartinfarct en in de nasleep ervan ook door toenemend geheugenverlies. Hij overleed in 2006.

Frank Hellemans

De schrijver zelf zou er ongetwijfeld mee verguld zijn. Op paasmaandag 25 april krijgt Machelen, de woonplaats van Gerard Reve, een vijf meter lange muur cadeau waarop in koperen letters het gedicht 'Credo' van Reve prijkt. Reve liep, zoals geweten, hoog op met het katholieke geloof en dan vooral met de Mariacultus ervan. Hij onderhield goede contacten met de plaatselijke pastoor Desmaele die ook Reves uitvaart verzorgde. Reve was graag te gast in de door kunstschilder Roger Raveel ingerichte kapel in Machelen.De herdenkingsmuur zelf bevindt zich vlak voor het Cultureel Centrum van Machelen aan de Leie. Het is ook de bedoeling dat er op korte termijn een audioversie van het gedicht - door Reve zelf ooit ingesproken - te horen zal zijn.Reve woonde vanaf 1993, samen met zijn partner Joop Schafthuizen, in deze deelgemeente van Zulte. Hij werkte er aan zijn laatste roman 'Het hijgend hert' (1998). In april 1997 werd hij getroffen door een hartinfarct en in de nasleep ervan ook door toenemend geheugenverlies. Hij overleed in 2006.Frank Hellemans