Thomas Blondeau had net zijn derde roman 'Het West-Vlaams versierboek' uit die een nieuwe fase in zijn schrijfontwikkeling inleidde.

Na zijn debuut 'eX' (2006) werd Blondeau binnengehaald als een van de nieuwe beloftevolle Vlaamse auteurs. Blondeau wilde niet in de West-Vlaamse klei blijven steken en verkaste naar Amsterdam. Als columnist voor De Morgen en De Standaard - en als 'boekendokter' bij Cobra.be - hield hij de vinger aan de pols van wat er cultureel-literair reilde en zeilde in Nederland en Vlaanderen.

Na zijn tweede roman 'Donderhart' (2010) wilde Blondeau het als schrijver over een andere boeg gooien: minder vrijblijvend en stilistisch virtuoos maar meer geëngageerd en recht voor de raap. Hij keerde terug naar zijn West-Vlaamse roots in Poperinge en publiceerde enkelijke weken geleden 'Het West-Vlaams versierboek' waarin hij zonder schroom over hét thema der thema's - de liefde - schreef. Voor de (jonge) Vlaamse letteren is zijn plotse dood een groot verlies.

Thomas Blondeau wordt zaterdag 26 oktober in Poperinge begraven in intieme kring.

(Bron Persbericht De Bezige Bij)

Frank Hellemans

Thomas Blondeau had net zijn derde roman 'Het West-Vlaams versierboek' uit die een nieuwe fase in zijn schrijfontwikkeling inleidde. Na zijn debuut 'eX' (2006) werd Blondeau binnengehaald als een van de nieuwe beloftevolle Vlaamse auteurs. Blondeau wilde niet in de West-Vlaamse klei blijven steken en verkaste naar Amsterdam. Als columnist voor De Morgen en De Standaard - en als 'boekendokter' bij Cobra.be - hield hij de vinger aan de pols van wat er cultureel-literair reilde en zeilde in Nederland en Vlaanderen.Na zijn tweede roman 'Donderhart' (2010) wilde Blondeau het als schrijver over een andere boeg gooien: minder vrijblijvend en stilistisch virtuoos maar meer geëngageerd en recht voor de raap. Hij keerde terug naar zijn West-Vlaamse roots in Poperinge en publiceerde enkelijke weken geleden 'Het West-Vlaams versierboek' waarin hij zonder schroom over hét thema der thema's - de liefde - schreef. Voor de (jonge) Vlaamse letteren is zijn plotse dood een groot verlies.Thomas Blondeau wordt zaterdag 26 oktober in Poperinge begraven in intieme kring.(Bron Persbericht De Bezige Bij)Frank Hellemans