De 77ste Boekenbeurs, van 31 oktober tot en met 11 november in Antwerp Expo, pakt dit jaar uit met enkele grote buitenlandse namen op het Auteurspodium.

Onder meer de Amerikaanse comédienne Ruby Wax en het schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French (samen Nicci French) maken hun opwachting, net als Helen Fielding (van de Bridget Jones serie) en thrillerauteur R.J. Ellory.

Wax is bij het grote publiek vooral bekend voor haar extraverte interviewstijl in Britse televisieprogramma's als 'Ruby Wax Meets..', maar schreef ook mee aan de comedyserie Absolutely Fabulous, die in de jaren negentig een echte cultstatus verwierf. Dit jaar bracht ze 'Sane New World: Taming the Mind' uit, een op eigen ervaringen gebaseerd boek over depressie en de werking van het brein.

'Groote Oorlog'

Naast enkele bekende koppen presenteert de Boekenbeurs ook vijf themadagen op het Auteurspodium. Op zondag 3 november staat de 'Groote Oorlog' van 1914-1918 centraal, met aandacht voor de frontsoldaten aan de IJzer, de Antwerpse fortengordel en de impact van de oorlogsperiode op het dagelijkse leven in België.

De overige themadagen draaien rond transitie (anders gaan leven), de ongemakken van liefde, het brein en het Verre Oosten. (Belga/TE)

De Boekenbeurs loopt van 31 oktober tot en met 11 november in Antwerp Expo en is dagelijks open van 10 tot 18 uur, met op donderdag 31 oktober, dinsdag 5 en donderdag 7 november ook een nocturne tot 22 uur.

De 77ste Boekenbeurs, van 31 oktober tot en met 11 november in Antwerp Expo, pakt dit jaar uit met enkele grote buitenlandse namen op het Auteurspodium.Onder meer de Amerikaanse comédienne Ruby Wax en het schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French (samen Nicci French) maken hun opwachting, net als Helen Fielding (van de Bridget Jones serie) en thrillerauteur R.J. Ellory. Wax is bij het grote publiek vooral bekend voor haar extraverte interviewstijl in Britse televisieprogramma's als 'Ruby Wax Meets..', maar schreef ook mee aan de comedyserie Absolutely Fabulous, die in de jaren negentig een echte cultstatus verwierf. Dit jaar bracht ze 'Sane New World: Taming the Mind' uit, een op eigen ervaringen gebaseerd boek over depressie en de werking van het brein. 'Groote Oorlog'Naast enkele bekende koppen presenteert de Boekenbeurs ook vijf themadagen op het Auteurspodium. Op zondag 3 november staat de 'Groote Oorlog' van 1914-1918 centraal, met aandacht voor de frontsoldaten aan de IJzer, de Antwerpse fortengordel en de impact van de oorlogsperiode op het dagelijkse leven in België. De overige themadagen draaien rond transitie (anders gaan leven), de ongemakken van liefde, het brein en het Verre Oosten. (Belga/TE)