De markt vindt plaats tussen 10.00 en 17.30 uur en is gratis toegankelijk, evenals de speciale activiteiten. De marktkramen staan in het hart van de stad, op de Voorstraat, Groenmarkt, Statenplein, Nieuwstraat, Museumstraat, Het Hof en Steegoversloot.

Thema

Het thema van de zestiende Dordtse Boekenmarkt is 'Architectuur'. Stichting De Stad heeft in de Centrale Bibliotheek aan de Groenmarkt de expositie 'Dordtse architecten' ingericht met foto's, tekeningen en maquettes van zeven Dordtse architectenbureaus. Op de boekenmarkt staan uiteraard diverse handelaren die het onderwerp Architectuur als specialisatie aanbieden.

Debutantenprijs

In de Kunstkerk kun je kennismaken met de vijf debuterende schrijvers die genomineerd zijn voor de landelijke Academica Literatuurprijs: Gerrie Hondius, Peter Buwalda, David Pefko, Bart Vercauteren en Menno Lievers. In drie korte sessies worden zij geïnterviewd door dr.Fabian Stolk.

Hofbezoek

In Het Hof presenteert Erfgoedcentrum DiEP een nieuwe eigentijdse film over de belangrijkste gebeurtenissen in het jaar 1572 en de vergadering die toen plaats vond in de Statenzaal van Het Hof, de plek waar 'onbedoeld een natie is geboren'. Ook is er een presentatie over de geschiedenis van Het Hof vóór 1572. Op het plein van Het Hof worden voornamelijk stripboeken verhandeld.

Museumrondleiding

In het Dordrechts Museum hangen heel wat schilderijen waarop boeken zijn afgebeeld. Museumbezoekers kunnen op 3 juli om 14.30 of 15.00 uur deelnemen aan een korte rondleiding langs oude en hedendaagse kunstwerken met boeken. Bezoekers betalen alleen voor de entree.

Overige activiteiten

Voor kinderen zijn er speciale activiteiten op de Groenmarkt. De bibliotheek fungeert als 'boekengarderobe'. De deelnemende kunst- en antiekzaken van het Kunstrondje Dordt zijn vanaf 12.00 uur geopend. Muziek en beeldende kunst zorgen voor sfeer op de Place d'Ary (Scheffersplein).

Alle activiteiten staan vermeld in het gratis boekenmarktgidsje, verkrijgbaar bij VVV en op diverse plekken op de boekenmarkt.

Informatie

Dordtse boekenmarkt

De markt vindt plaats tussen 10.00 en 17.30 uur en is gratis toegankelijk, evenals de speciale activiteiten. De marktkramen staan in het hart van de stad, op de Voorstraat, Groenmarkt, Statenplein, Nieuwstraat, Museumstraat, Het Hof en Steegoversloot.Thema Het thema van de zestiende Dordtse Boekenmarkt is 'Architectuur'. Stichting De Stad heeft in de Centrale Bibliotheek aan de Groenmarkt de expositie 'Dordtse architecten' ingericht met foto's, tekeningen en maquettes van zeven Dordtse architectenbureaus. Op de boekenmarkt staan uiteraard diverse handelaren die het onderwerp Architectuur als specialisatie aanbieden.Debutantenprijs In de Kunstkerk kun je kennismaken met de vijf debuterende schrijvers die genomineerd zijn voor de landelijke Academica Literatuurprijs: Gerrie Hondius, Peter Buwalda, David Pefko, Bart Vercauteren en Menno Lievers. In drie korte sessies worden zij geïnterviewd door dr.Fabian Stolk.Hofbezoek In Het Hof presenteert Erfgoedcentrum DiEP een nieuwe eigentijdse film over de belangrijkste gebeurtenissen in het jaar 1572 en de vergadering die toen plaats vond in de Statenzaal van Het Hof, de plek waar 'onbedoeld een natie is geboren'. Ook is er een presentatie over de geschiedenis van Het Hof vóór 1572. Op het plein van Het Hof worden voornamelijk stripboeken verhandeld.Museumrondleiding In het Dordrechts Museum hangen heel wat schilderijen waarop boeken zijn afgebeeld. Museumbezoekers kunnen op 3 juli om 14.30 of 15.00 uur deelnemen aan een korte rondleiding langs oude en hedendaagse kunstwerken met boeken. Bezoekers betalen alleen voor de entree. Overige activiteiten Voor kinderen zijn er speciale activiteiten op de Groenmarkt. De bibliotheek fungeert als 'boekengarderobe'. De deelnemende kunst- en antiekzaken van het Kunstrondje Dordt zijn vanaf 12.00 uur geopend. Muziek en beeldende kunst zorgen voor sfeer op de Place d'Ary (Scheffersplein). Alle activiteiten staan vermeld in het gratis boekenmarktgidsje, verkrijgbaar bij VVV en op diverse plekken op de boekenmarkt.InformatieDordtse boekenmarkt