België heeft zijn stemmig boekendorp(je) in het Waalse Redu maar de openlucht boekenmarkt van Deventer is du jamais vu et lu: met haar 878 boekenstandjes is zij de grootste in haar soort in heel Europa. Zondag 2 augustus kan elke bibliofiel voor een prikje zijn collectie in het Nederlandse Deventer aanvullen.

De 27e editie belooft voor elke boekenliefhebber wat wils, zoals dat heet: alle mogelijke genres - van strips en kinderboeken tot Literatuur met een grote L en kunstboeken - zijn er vertegenwoordigd. De markt begint om 9.30 uur, maar al om 7.00 uur worden de eerste bezoekers verwacht.

6 kilometer boeken

Verleden jaar waren dat er 125.000. En met het mooie weer dat voor zondag wordt voorspeld zal dit aantal allicht minstens worden geëvenaard. Deventer is de boekenmarkt van de superlatieven: de megamarkt is ruim 6 kilometer markt lang en wordt bemand met deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland.

Om bezoekers wegwijs te maken in het grote aanbod verscheen begin juli het Deventer Boekenmarktboekje 2015 dat een een overzicht biedt van alle deelnemers, plattegronden en specialisaties. Het boekje is voor 2 euro verkrijgbaar bij het plaatselijke VVV-kantoor (Brink 56, De Waag) én bij de informatiekramen op de boekenmarkt zelf.

Frank Hellemans

België heeft zijn stemmig boekendorp(je) in het Waalse Redu maar de openlucht boekenmarkt van Deventer is du jamais vu et lu: met haar 878 boekenstandjes is zij de grootste in haar soort in heel Europa. Zondag 2 augustus kan elke bibliofiel voor een prikje zijn collectie in het Nederlandse Deventer aanvullen.De 27e editie belooft voor elke boekenliefhebber wat wils, zoals dat heet: alle mogelijke genres - van strips en kinderboeken tot Literatuur met een grote L en kunstboeken - zijn er vertegenwoordigd. De markt begint om 9.30 uur, maar al om 7.00 uur worden de eerste bezoekers verwacht.6 kilometer boekenVerleden jaar waren dat er 125.000. En met het mooie weer dat voor zondag wordt voorspeld zal dit aantal allicht minstens worden geëvenaard. Deventer is de boekenmarkt van de superlatieven: de megamarkt is ruim 6 kilometer markt lang en wordt bemand met deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland.Om bezoekers wegwijs te maken in het grote aanbod verscheen begin juli het Deventer Boekenmarktboekje 2015 dat een een overzicht biedt van alle deelnemers, plattegronden en specialisaties. Het boekje is voor 2 euro verkrijgbaar bij het plaatselijke VVV-kantoor (Brink 56, De Waag) én bij de informatiekramen op de boekenmarkt zelf. Frank Hellemans