Volgens de Britse krant The Guardian schreef Mansbach 'Go the Fuck to Sleep' toen hij het hartsgrondig beu werd dat zijn tweejarige dochter Vivien steevast weigerde om te slapen. Ongeveer twee uur duurde het meestal vooraleer ze eindelijk in dromenland was.

Het boek combineert schattige rijmpjes met expliciet geformuleerde smeekbeden zoals "Ik weet dat je geen dorst hebt. Dat is bullshit. Stop met liegen / Lig godverdomme neer, m'n schatje, en slaap." Sowieso zijn dus alle ingrediënten aanwezig om uit te groeien tot een bestseller, maar dankzij een lek deed het boek dat eerder dan verwacht.

De illegale versie van 'Go the Fuck to Sleep', ging immers al gauw een eigen leven leiden op het internet. De humoristische toon waarmee Mansbach een herkenbaar probleem aankaart, sprak zoveel vermoeide ouders aan dat ze alvast een exemplaar bestelden bij Amazon.

Door de massale vraag besliste uitgever Akashic Books om de publicatiedatum te vervroegen van oktober naar juni. Bovendien heeft filmmaatschappij Fox 2000 al een optie genomen op de filmrechten.

En Vivien? Zij is ondertussen een jaartje ouder en volgens haar vader raakt ze intussen toch al wat sneller in slaap.

Liesbeth Vanderveken

Volgens de Britse krant The Guardian schreef Mansbach 'Go the Fuck to Sleep' toen hij het hartsgrondig beu werd dat zijn tweejarige dochter Vivien steevast weigerde om te slapen. Ongeveer twee uur duurde het meestal vooraleer ze eindelijk in dromenland was. Het boek combineert schattige rijmpjes met expliciet geformuleerde smeekbeden zoals "Ik weet dat je geen dorst hebt. Dat is bullshit. Stop met liegen / Lig godverdomme neer, m'n schatje, en slaap." Sowieso zijn dus alle ingrediënten aanwezig om uit te groeien tot een bestseller, maar dankzij een lek deed het boek dat eerder dan verwacht. De illegale versie van 'Go the Fuck to Sleep', ging immers al gauw een eigen leven leiden op het internet. De humoristische toon waarmee Mansbach een herkenbaar probleem aankaart, sprak zoveel vermoeide ouders aan dat ze alvast een exemplaar bestelden bij Amazon. Door de massale vraag besliste uitgever Akashic Books om de publicatiedatum te vervroegen van oktober naar juni. Bovendien heeft filmmaatschappij Fox 2000 al een optie genomen op de filmrechten. En Vivien? Zij is ondertussen een jaartje ouder en volgens haar vader raakt ze intussen toch al wat sneller in slaap. Liesbeth Vanderveken