Iedereen kent de prestigieuze Selexyz-boekhandel in Maastricht (zie foto). Wordt die binnenkort een De Slegte-vestiging?

Het Nederlandse Algemeen Dagblad meldde in zijn zaterdageditie dat de zestien Nederlandse Selexy-boekhandels zouden opgaan in De Slegte-winkels.

De hele operatie heeft te maken met het kapseizen van de Selexyz-bedrijfstak. De moederholding is in faillissement gegaan met de uitdrukkelijke bedoeling om de 16 Selexyz-boekhandels te redden.

Volgens de berichtgeving in Algemeen Dagblad zou investeringsmaatschappij ProCures bereid zijn om 3,5 miljoen euro te betalen voor de Selexyz-boekhandels. Bedoeling is echter om daarna een fusie te bewerkstelligen tussen Selexyz en de ramsjboekhandel De Slegte. Op jaarbasis zou daarmee 6 miljoen euro bespaard worden. Het personeelsbestand zou daarbij inkrimpen met 160 voltijdse eenheden.

Of de operatie ook gevolgen heeft voor de 8 Vlaamse De Slegte-boekhandels is nog niet bekend.

Frank Hellemans

Iedereen kent de prestigieuze Selexyz-boekhandel in Maastricht (zie foto). Wordt die binnenkort een De Slegte-vestiging?Het Nederlandse Algemeen Dagblad meldde in zijn zaterdageditie dat de zestien Nederlandse Selexy-boekhandels zouden opgaan in De Slegte-winkels.De hele operatie heeft te maken met het kapseizen van de Selexyz-bedrijfstak. De moederholding is in faillissement gegaan met de uitdrukkelijke bedoeling om de 16 Selexyz-boekhandels te redden.Volgens de berichtgeving in Algemeen Dagblad zou investeringsmaatschappij ProCures bereid zijn om 3,5 miljoen euro te betalen voor de Selexyz-boekhandels. Bedoeling is echter om daarna een fusie te bewerkstelligen tussen Selexyz en de ramsjboekhandel De Slegte. Op jaarbasis zou daarmee 6 miljoen euro bespaard worden. Het personeelsbestand zou daarbij inkrimpen met 160 voltijdse eenheden. Of de operatie ook gevolgen heeft voor de 8 Vlaamse De Slegte-boekhandels is nog niet bekend.Frank Hellemans