Frode Grytten - De razende rivier
Uitgeverij: De Arbeiderspers
ISBN: 978-90-295-6554-6

In Odda, een Noors industriestadje in verval, wordt in de rivier het lijk gevonden van een jonge man. Omdat hij nogal racistische ideeën had, denken sommigen dat Servische immigranten hem vermoordden.

Journalist Robert, die voor een grote Noorse krant werkt, begint een eigen onderzoek en komt tot andere conclusies. Frode Grytten, de auteur van De razende rivier, is een man die iets te vertellen heeft. Over immigratie, globalisering, hebzucht, sensatiepers, roddel.

En hij vertelt het goed. Indringend is de sfeer van wanhoop bij mensen die het slachtoffer zijn van een fabriekssluiting. Pijnlijk zijn de persoonlijke sores van Robert, die een verhouding heeft met zijn schoonzus.

Grytten kreeg voor deze roman de Rivertonprijs voor de beste Noorse thriller, die eerder al naar Karin Fossum, Gunnar Staalesen, Jo Nesbø ging. Kwaliteit dus.

Fred Braeckman in Weekend Knack

In Odda, een Noors industriestadje in verval, wordt in de rivier het lijk gevonden van een jonge man. Omdat hij nogal racistische ideeën had, denken sommigen dat Servische immigranten hem vermoordden.Journalist Robert, die voor een grote Noorse krant werkt, begint een eigen onderzoek en komt tot andere conclusies. Frode Grytten, de auteur van De razende rivier, is een man die iets te vertellen heeft. Over immigratie, globalisering, hebzucht, sensatiepers, roddel.En hij vertelt het goed. Indringend is de sfeer van wanhoop bij mensen die het slachtoffer zijn van een fabriekssluiting. Pijnlijk zijn de persoonlijke sores van Robert, die een verhouding heeft met zijn schoonzus.Grytten kreeg voor deze roman de Rivertonprijs voor de beste Noorse thriller, die eerder al naar Karin Fossum, Gunnar Staalesen, Jo Nesbø ging. Kwaliteit dus.Fred Braeckman in Weekend Knack