Op donderdag 30 oktober is het vier jaar geleden dat Harry Mulisch op 83-jarige leeftijd overleed. Voorlopig blijft het wachten op zijn biografie die Onno Blom voorbereidt over de meester maar ondertussen verschijnt er meestal rond deze tijd van het jaar wel iets uit, rond of over het werk van Mulisch om zijn nagedachtenis levend te houden. Deze keer is dochter Frieda aan de beurt die uitpakt met 'Nooit vergat ik jou', een poëziebundel waarin ze niet alleen het gemis om haar overleden vader verwerkt maar ook in dialoog treedt met diens eigen werk.

In de voetsporen van vader

Frieda Mulisch (°1974) is de tweede dochter uit Mulisch' huwelijk met kunstenares Sjoerdje Woudenberg. Mulisch had met zijn vrouw ook nog een andere dochter Anna (°1971). Met zijn vriendin Kitty Saal kreeg Mulisch later ook nog een zoon: Menzo (°1992).

Frieda Mulisch heeft altijd in de culturele sector gewerkt, onder meer als scenarioschrijfster. In de prospectus van uitgeverij Prometheus heet het dat ze na het overlijden van haar vader 'voorzichtig' poëzie begon te schrijven waarmee ze nu dus naar buiten treedt in de voetsporen van haar beroemde vader.

Frieda Mulisch, 'Nooit vergat ik jou', 48 blz., Prometheus, 14,95 euro

Frank Hellemans

Op donderdag 30 oktober is het vier jaar geleden dat Harry Mulisch op 83-jarige leeftijd overleed. Voorlopig blijft het wachten op zijn biografie die Onno Blom voorbereidt over de meester maar ondertussen verschijnt er meestal rond deze tijd van het jaar wel iets uit, rond of over het werk van Mulisch om zijn nagedachtenis levend te houden. Deze keer is dochter Frieda aan de beurt die uitpakt met 'Nooit vergat ik jou', een poëziebundel waarin ze niet alleen het gemis om haar overleden vader verwerkt maar ook in dialoog treedt met diens eigen werk.In de voetsporen van vaderFrieda Mulisch (°1974) is de tweede dochter uit Mulisch' huwelijk met kunstenares Sjoerdje Woudenberg. Mulisch had met zijn vrouw ook nog een andere dochter Anna (°1971). Met zijn vriendin Kitty Saal kreeg Mulisch later ook nog een zoon: Menzo (°1992).Frieda Mulisch heeft altijd in de culturele sector gewerkt, onder meer als scenarioschrijfster. In de prospectus van uitgeverij Prometheus heet het dat ze na het overlijden van haar vader 'voorzichtig' poëzie begon te schrijven waarmee ze nu dus naar buiten treedt in de voetsporen van haar beroemde vader.Frieda Mulisch, 'Nooit vergat ik jou', 48 blz., Prometheus, 14,95 euroFrank Hellemans