Filmproducent Els Vandevorst heeft de filmrechten van 'De engelenmaker' gekocht. De film zal geregisseerd worden door Christophe Van Rompaey, bekend van het veelvuldig bekroonde 'Aanrijding in Moscou' (2008) en het door Vandevorst geproduceerde 'Lena' (2011).

'De engelenmaker' (2005) van Stefan Brijs is een roman waarin dorpsroddels, de wetenschap van het klonen, religie, goed en kwaad, en de menselijke drang om het eeuwig leven te vinden met elkaar verweven worden. Het boek is al in dertien talen verschenen, waaronder Engels, Duits, Frans, Russisch en Chinees. In Vlaanderen en Nederland zijn er inmiddels meer dan 150.000 exemplaren verkocht en nog altijd duikt de roman op in de jaarlijkse hitparades van bestsellers.

Regisseur Christophe Van Rompaey: "Van alle boeken die een mens in zijn leven leest, is er slechts een handvol dat een zodanige blijvende impressie nalaat dat je ze voor de rest van je leven meedraagt. 'De engelenmaker' is zo'n zeldzaam boek voor mij, dat voelde ik meteen al toen ik het voor het eerst las."

Auteur Stefan Brijs: " 'De engelenmaker' en zijn hoofdpersonage Victor Hoppe hebben al vele filmmakers aan het dromen gebracht. In het duo Vandevorst-Van Rompaey heb ik zeer bekwame en gedreven vakmensen gevonden in wie ik het volste vertrouwen heb dat zij een film zullen maken die de kijkers evenzeer zal verwonderen als de lezers van mijn boek."

(Bron: Persbericht)/ FH


Filmproducent Els Vandevorst heeft de filmrechten van 'De engelenmaker' gekocht. De film zal geregisseerd worden door Christophe Van Rompaey, bekend van het veelvuldig bekroonde 'Aanrijding in Moscou' (2008) en het door Vandevorst geproduceerde 'Lena' (2011). 'De engelenmaker' (2005) van Stefan Brijs is een roman waarin dorpsroddels, de wetenschap van het klonen, religie, goed en kwaad, en de menselijke drang om het eeuwig leven te vinden met elkaar verweven worden. Het boek is al in dertien talen verschenen, waaronder Engels, Duits, Frans, Russisch en Chinees. In Vlaanderen en Nederland zijn er inmiddels meer dan 150.000 exemplaren verkocht en nog altijd duikt de roman op in de jaarlijkse hitparades van bestsellers.Regisseur Christophe Van Rompaey: "Van alle boeken die een mens in zijn leven leest, is er slechts een handvol dat een zodanige blijvende impressie nalaat dat je ze voor de rest van je leven meedraagt. 'De engelenmaker' is zo'n zeldzaam boek voor mij, dat voelde ik meteen al toen ik het voor het eerst las."Auteur Stefan Brijs: " 'De engelenmaker' en zijn hoofdpersonage Victor Hoppe hebben al vele filmmakers aan het dromen gebracht. In het duo Vandevorst-Van Rompaey heb ik zeer bekwame en gedreven vakmensen gevonden in wie ik het volste vertrouwen heb dat zij een film zullen maken die de kijkers evenzeer zal verwonderen als de lezers van mijn boek."(Bron: Persbericht)/ FH