Er wordt ook een nieuw bier gelanceerd, de Cuvée Verhaeren, op basis van de brouwgewoonten uit de tijd van Verhaeren. Dinsdag brengen koning Filip en koningin Mathilde een bezoek aan de expo "Een dichter voor Europa" in het Verhaerenmuseum.

De Franstalige Verhaeren (1855-1916) behoorde tot de stroming van het symbolisme en brak aan het einde van de negentiende eeuw door als dichter en kunstcriticus. Hij vestigde zich in 1898 in Parijs maar het Vlaamse land bleef een belangrijk thema in zijn werk. Zijn oeuvre is in 28 talen vertaald.

"Een dichter voor Europa" belicht de figuur Verhaeren als globetrotter die tournees maakte door onder meer Groot-Brittannië, Frankrijk, Rusland en Duitsland. De expo brengt kunstwerken, foto's, zeldzame boeken en documenten bij elkaar die de "Europese dimensie" van de man toelichten.

Later dit jaar gaan hedendaagse kunstenaars een maand lang aan de slag rond het oeuvre van Verhaeren, worden er recreatieve gezinsfietstochten gehouden en houden op zijn sterfdatum (27 november) dichters als Koen Stassijns, Stefaan van den Bremt en Benno Barnard een poëziemanifestatie. Het volledige programma van het feestjaar staat op www.emileverhaeren.be. (Belga)

Er wordt ook een nieuw bier gelanceerd, de Cuvée Verhaeren, op basis van de brouwgewoonten uit de tijd van Verhaeren. Dinsdag brengen koning Filip en koningin Mathilde een bezoek aan de expo "Een dichter voor Europa" in het Verhaerenmuseum. De Franstalige Verhaeren (1855-1916) behoorde tot de stroming van het symbolisme en brak aan het einde van de negentiende eeuw door als dichter en kunstcriticus. Hij vestigde zich in 1898 in Parijs maar het Vlaamse land bleef een belangrijk thema in zijn werk. Zijn oeuvre is in 28 talen vertaald. "Een dichter voor Europa" belicht de figuur Verhaeren als globetrotter die tournees maakte door onder meer Groot-Brittannië, Frankrijk, Rusland en Duitsland. De expo brengt kunstwerken, foto's, zeldzame boeken en documenten bij elkaar die de "Europese dimensie" van de man toelichten. Later dit jaar gaan hedendaagse kunstenaars een maand lang aan de slag rond het oeuvre van Verhaeren, worden er recreatieve gezinsfietstochten gehouden en houden op zijn sterfdatum (27 november) dichters als Koen Stassijns, Stefaan van den Bremt en Benno Barnard een poëziemanifestatie. Het volledige programma van het feestjaar staat op www.emileverhaeren.be. (Belga)