De dertien federale ministers hebben traditiegetrouw hun vakantieliteratuur gekregen van sectorvereniging Boek.be. Zowel minister van Werk Monica De Coninck (SP.A) als minister van Pensioenen Vincent Van Quickenborne (Open VLD) kregen de donkere toekomstvoorspellingen van Joost Vandecasteele in 'Massa'. Minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) mag zich verdiepen in 'Als de Navo de passie preekt' van Georges Spriet en Ludo De Brabander.

Voor het begin van de grote vakantie krijgt elke minister twee boeken van Boek.be, "om hen attent te maken op wat er leeft in het Vlaamse boekenvak". Eerste minister Elio Di Rupo (PS) nam de pakketten in ontvangst. Di Rupo zelf kreeg 'Zonder Woorden?' van Paul Van Damme en Stijn Van de Perre en 'Beyonders' van Herman Van den Broeck en David Venter.

Minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) kreeg 'Hoe Durven ze?' van Peter Mertens en 'Frater Fiscalianus' van Albert Tiberghien.

Voor Didier Reynders, Buitenlandminister voor de MR, werd 'In elke rivier schijnt een maan' van Veerle De Vos en Zhang Luwei en 'Duizend Heuvels' van Koen Peeters opzij gelegd.

Minister van Economie en Noordzee Johan Vande Lanotte (SP.A) mag deze zomer 'De wetenschap van de zee' van Evy Copejans en Michiel Smits en 'Moments before the flood' van Carl De Keyzer doornemen.

Vincent Van Quickenborne kreeg 'Het Pensioenspook' van Gilbert De Swert en 'Massa' van Joost Vandecasteele.

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) mag eveneens 'Zonder Woorden?' en 'Gewoon volk eerst' van Ludo Abicht lezen.

PS-minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Laurette Onkelinx mag in 'Een veerkrachtige samenleving' van Jef Peeters en 'Nooit te vangen met haar eigen pen' van Lut De Block beginnen.

MR-collega Sabine Laruelle (Middenstand, Landbouw, KMO's en Zelfstandigen) ontving 'De pijn van het ondernemen' van Rudy Moenaert en 'Newly discovered works' van René Magritte.

Pieter De Crem leest 'Als de Navo de passie preekt' van Georges Spriet en Ludo De Brabander en eveneens 'Newly discovered works' van René Magritte.

Voor minister van Oveheidsbedrijven Paul Magnette (PS) is er 'How do we help' van Patrick Develtere en 'Mogelijkheden scheppen' van Martha Nussbaum.

Annemie Turtelboom (Open VLD) kreeg als minister van Justitie 'Jeugddelinquentie in perspectief' van Lode Walgrave en 'Dode hoek' van Koen Vermeiren.

Begrotingsminister Olivier Chastel (MR) mag 'Beyond Borders' van Ajit Shetty en 'Zonder Woorden?' van Paul Van Damme en Stijn Van de Perre in zijn koffer steken.

Monica De Coninck ten slotte kreeg 'Diversiteit in loopbanen' van Koen van Laer, Marijke Verbruggen en Maddy Janssens en 'Massa' van Joost Vandecasteele. (Belga/SD)


De dertien federale ministers hebben traditiegetrouw hun vakantieliteratuur gekregen van sectorvereniging Boek.be. Zowel minister van Werk Monica De Coninck (SP.A) als minister van Pensioenen Vincent Van Quickenborne (Open VLD) kregen de donkere toekomstvoorspellingen van Joost Vandecasteele in 'Massa'. Minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) mag zich verdiepen in 'Als de Navo de passie preekt' van Georges Spriet en Ludo De Brabander. Voor het begin van de grote vakantie krijgt elke minister twee boeken van Boek.be, "om hen attent te maken op wat er leeft in het Vlaamse boekenvak". Eerste minister Elio Di Rupo (PS) nam de pakketten in ontvangst. Di Rupo zelf kreeg 'Zonder Woorden?' van Paul Van Damme en Stijn Van de Perre en 'Beyonders' van Herman Van den Broeck en David Venter. Minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) kreeg 'Hoe Durven ze?' van Peter Mertens en 'Frater Fiscalianus' van Albert Tiberghien. Voor Didier Reynders, Buitenlandminister voor de MR, werd 'In elke rivier schijnt een maan' van Veerle De Vos en Zhang Luwei en 'Duizend Heuvels' van Koen Peeters opzij gelegd. Minister van Economie en Noordzee Johan Vande Lanotte (SP.A) mag deze zomer 'De wetenschap van de zee' van Evy Copejans en Michiel Smits en 'Moments before the flood' van Carl De Keyzer doornemen. Vincent Van Quickenborne kreeg 'Het Pensioenspook' van Gilbert De Swert en 'Massa' van Joost Vandecasteele. Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) mag eveneens 'Zonder Woorden?' en 'Gewoon volk eerst' van Ludo Abicht lezen. PS-minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Laurette Onkelinx mag in 'Een veerkrachtige samenleving' van Jef Peeters en 'Nooit te vangen met haar eigen pen' van Lut De Block beginnen. MR-collega Sabine Laruelle (Middenstand, Landbouw, KMO's en Zelfstandigen) ontving 'De pijn van het ondernemen' van Rudy Moenaert en 'Newly discovered works' van René Magritte. Pieter De Crem leest 'Als de Navo de passie preekt' van Georges Spriet en Ludo De Brabander en eveneens 'Newly discovered works' van René Magritte. Voor minister van Oveheidsbedrijven Paul Magnette (PS) is er 'How do we help' van Patrick Develtere en 'Mogelijkheden scheppen' van Martha Nussbaum. Annemie Turtelboom (Open VLD) kreeg als minister van Justitie 'Jeugddelinquentie in perspectief' van Lode Walgrave en 'Dode hoek' van Koen Vermeiren. Begrotingsminister Olivier Chastel (MR) mag 'Beyond Borders' van Ajit Shetty en 'Zonder Woorden?' van Paul Van Damme en Stijn Van de Perre in zijn koffer steken. Monica De Coninck ten slotte kreeg 'Diversiteit in loopbanen' van Koen van Laer, Marijke Verbruggen en Maddy Janssens en 'Massa' van Joost Vandecasteele. (Belga/SD)