Fanny Kiekeboe, de dochter van Marcel en Charlotte Kiekeboe, krijgt haar eigen stripreeks. Dat schrijven Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen en De Standaard. De reeks, die "Fanny K." heet, zal vanaf april 2017 debuteren met de trilogie "Moordgriet".

De nieuwe reeks wordt, net zoals "De Kiekeboes", uitgeven door Standaard Uitgeverij. Het scenario is van de hand van de bekroonde misdaadauteur Toni Coppers, terwijl de Franstalige Brusselaar Jean-Marc Krings instaat voor de tekeningen.

"Het was niet de bedoeling dat ik dit zelf zou maken. Er moet een afstand zijn met de reguliere reeks", zegt de bedenker van 'De Kiekeboes' Merho. "De scenarist was vrij vlug gevonden in mijn vriend en misdaadauteur, Toni Coppers. We kennen mekaar al een hele tijd en zijn fan van elkaars werk." (Belga)

Fanny Kiekeboe, de dochter van Marcel en Charlotte Kiekeboe, krijgt haar eigen stripreeks. Dat schrijven Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen en De Standaard. De reeks, die "Fanny K." heet, zal vanaf april 2017 debuteren met de trilogie "Moordgriet".De nieuwe reeks wordt, net zoals "De Kiekeboes", uitgeven door Standaard Uitgeverij. Het scenario is van de hand van de bekroonde misdaadauteur Toni Coppers, terwijl de Franstalige Brusselaar Jean-Marc Krings instaat voor de tekeningen. "Het was niet de bedoeling dat ik dit zelf zou maken. Er moet een afstand zijn met de reguliere reeks", zegt de bedenker van 'De Kiekeboes' Merho. "De scenarist was vrij vlug gevonden in mijn vriend en misdaadauteur, Toni Coppers. We kennen mekaar al een hele tijd en zijn fan van elkaars werk." (Belga)