Esther Gerritsen (Nijmegen, 1972) gaat het Boekenweekgeschenk 2016 schrijven! Toen de CPNB haar overrompelde met de mededeling dat men haar de prestigieuze opdracht wilde geven, reageerde Esther ontroerd op de vraag waarop volgens CPNB-directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer maar één antwoord mogelijk is. 'Ik heb "JA!" gejuicht', aldus de enthousiaste schrijfster. 'Ik was ontroerd omdat ze mij het Boekenweekgeschenk toevertrouwden.'

Esther Gerritsen is vanaf haar debuut 'Bevoorrecht bewustzijn' door depers omarmd als een groot talent en ze geniet een gestaag groeiendepopulariteit bij de Nederlandse lezer. Vanwege haar scherpe observaties, haar tragikomische stijl en haar even herkenbare als schrijnende thema's wordt ze algemeen beschouwd als een uniek auteur in het literaire landschap. Naar haar column in de VPRO Gids kijken elke week duizenden lezers uit.

Esther Gerritsen (Nijmegen, 1972) gaat het Boekenweekgeschenk 2016 schrijven! Toen de CPNB haar overrompelde met de mededeling dat men haar de prestigieuze opdracht wilde geven, reageerde Esther ontroerd op de vraag waarop volgens CPNB-directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer maar één antwoord mogelijk is. 'Ik heb "JA!" gejuicht', aldus de enthousiaste schrijfster. 'Ik was ontroerd omdat ze mij het Boekenweekgeschenk toevertrouwden.'Esther Gerritsen is vanaf haar debuut 'Bevoorrecht bewustzijn' door depers omarmd als een groot talent en ze geniet een gestaag groeiendepopulariteit bij de Nederlandse lezer. Vanwege haar scherpe observaties, haar tragikomische stijl en haar even herkenbare als schrijnende thema's wordt ze algemeen beschouwd als een uniek auteur in het literaire landschap. Naar haar column in de VPRO Gids kijken elke week duizenden lezers uit.