Esoterie en tarotkaarten doen het goed in boekhandel

Esoterie is aan een opmars bezig in de algemene Nederlandse boekhandel. Dat meldt het vaktijdschrift Boekblad. Zo organiseert boekenwinkel Selexyz de Tille in Leeuwarden in mei al voor de derde keer een tarotlegging en geeft de Belgische zenpriester Tom Hannes vanavond een lezing in de boekhandel Libris Venstra in Amstelveen. De Nieuwe Boekhandel uit Amsterdam roept in haar zoektocht naar nieuwe titels over spiritualiteit en esoterie dan weer de hulp in van haar klanten. Meteen een goede manier om ambassadeurs te krijgen voor de winkel, aldus eigenaar Monique Burger: "Ze gaan zich verantwoordelijk voelen voor wat er staat". Voor boekverkoper Otto Bolring van Libris Venstra is het geen verrassing dat esoterie het zo goed doet in de boekhandel: "De kerken lopen leeg, maar de individualisering van spiritualiteit loopt goed".

E-boek best verkochte boeksoort in VS
In februari was het e-boek het best verkochte boektype in de Verenigde Staten. Dat berekende de Amerikaanse uitgeversvereniging The Association of American Publishers (AAP). Het e-boek scoorde aanzienlijk beter dan de traditionele paperbacks, hardcovers en kinderboeken. Al enige tijd merkt de AAP een stijging van het aantal verkochte e-boeken. Cijfers tonen aan dat de categorie met ruim 202 procent groeide ten opzichte van februari 2010. Volgens de AAP komt dat doordat veel mensen vorig jaar tijdens de feestdagen een e-reader of tablet cadeau kregen en nu volop bezig zijn met het aanschaffen van e-boeken. Ook het steeds groeiende aanbod zou aan de basis liggen van de stijging.

Reinhilde Decleir wint Louis Paul Boonprijs
Actrice en regisseuse Reinhilde Decleir krijgt dit jaar de Louis Paul Boonprijs. Die wordt jaarlijks uitgereikt door het kunstenaarscollectief Honest Arts Movement (HAN) waarvan Boon medeoprichter is. Decleir krijgt de prijs voor haar werk met het sociaal artistieke theater Tutti Fratelli. Als regisseur brengt ze onder meer senioren, armen, jongeren, allochtonen en maatschappelijk kwetsbaren op de planken.

(Bron: persberichten)

Liesbeth Vanderveken

Esoterie en tarotkaarten doen het goed in boekhandelEsoterie is aan een opmars bezig in de algemene Nederlandse boekhandel. Dat meldt het vaktijdschrift Boekblad. Zo organiseert boekenwinkel Selexyz de Tille in Leeuwarden in mei al voor de derde keer een tarotlegging en geeft de Belgische zenpriester Tom Hannes vanavond een lezing in de boekhandel Libris Venstra in Amstelveen. De Nieuwe Boekhandel uit Amsterdam roept in haar zoektocht naar nieuwe titels over spiritualiteit en esoterie dan weer de hulp in van haar klanten. Meteen een goede manier om ambassadeurs te krijgen voor de winkel, aldus eigenaar Monique Burger: "Ze gaan zich verantwoordelijk voelen voor wat er staat". Voor boekverkoper Otto Bolring van Libris Venstra is het geen verrassing dat esoterie het zo goed doet in de boekhandel: "De kerken lopen leeg, maar de individualisering van spiritualiteit loopt goed". E-boek best verkochte boeksoort in VS In februari was het e-boek het best verkochte boektype in de Verenigde Staten. Dat berekende de Amerikaanse uitgeversvereniging The Association of American Publishers (AAP). Het e-boek scoorde aanzienlijk beter dan de traditionele paperbacks, hardcovers en kinderboeken. Al enige tijd merkt de AAP een stijging van het aantal verkochte e-boeken. Cijfers tonen aan dat de categorie met ruim 202 procent groeide ten opzichte van februari 2010. Volgens de AAP komt dat doordat veel mensen vorig jaar tijdens de feestdagen een e-reader of tablet cadeau kregen en nu volop bezig zijn met het aanschaffen van e-boeken. Ook het steeds groeiende aanbod zou aan de basis liggen van de stijging. Reinhilde Decleir wint Louis Paul Boonprijs Actrice en regisseuse Reinhilde Decleir krijgt dit jaar de Louis Paul Boonprijs. Die wordt jaarlijks uitgereikt door het kunstenaarscollectief Honest Arts Movement (HAN) waarvan Boon medeoprichter is. Decleir krijgt de prijs voor haar werk met het sociaal artistieke theater Tutti Fratelli. Als regisseur brengt ze onder meer senioren, armen, jongeren, allochtonen en maatschappelijk kwetsbaren op de planken. (Bron: persberichten) Liesbeth Vanderveken