De zes kanshebbers op de literaire bekroning en de bijhorende 50.000 euro zijn:

- Ilja Leonard Pfeijffer met Peachez, een romance

- Tommy Wieringa met De heilige Rita

- Marjolijn van Heemstra met En we noemen hem

- Martin Michael Driessen met De pelikaan

- Murat Isik met Wees onzichtbaar

- Arjen van Veelen met Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken

De jury van de Libris Literatuur Prijs, onder leiding van auteur en gewezen Libris-winnaar Abdelkader Benali, filterde zes namen uit de longlist van 18 kanshebbers. Koen Peeters, de enige Vlaming die überhaupt de longlist haalde, is daarbij uit de boot gevallen.

Onder de zes genomineerden zitten twee ex-winnaars. Zo won Ilja Leonard Pfeijffer de prijs al eens in 2014 met 'La Superba' en won Tommy Wieringa in 2013 met 'Dit zijn de namen'.

De andere namen op de shortlist zijn misschien wat minder bekend, al won bijvoorbeeld Martin Michael Driessen in 2016 nog wel de ECI Literatuurprijs. Voor hun nominatie zelf ontvingen de zes genomineerden al 2.500 euro.

Op 7 mei maakt de jury bekend welke van deze zes romans hij als de beste van het afgelopen jaar beschouwt. Vorig jaar won Alfred Birney met zijn roman 'De tolk van Java'.

De zes kanshebbers op de literaire bekroning en de bijhorende 50.000 euro zijn: - Ilja Leonard Pfeijffer met Peachez, een romance- Tommy Wieringa met De heilige Rita- Marjolijn van Heemstra met En we noemen hem- Martin Michael Driessen met De pelikaan- Murat Isik met Wees onzichtbaar - Arjen van Veelen met Aantekeningen over het verplaatsen van obeliskenDe jury van de Libris Literatuur Prijs, onder leiding van auteur en gewezen Libris-winnaar Abdelkader Benali, filterde zes namen uit de longlist van 18 kanshebbers. Koen Peeters, de enige Vlaming die überhaupt de longlist haalde, is daarbij uit de boot gevallen. Onder de zes genomineerden zitten twee ex-winnaars. Zo won Ilja Leonard Pfeijffer de prijs al eens in 2014 met 'La Superba' en won Tommy Wieringa in 2013 met 'Dit zijn de namen'. De andere namen op de shortlist zijn misschien wat minder bekend, al won bijvoorbeeld Martin Michael Driessen in 2016 nog wel de ECI Literatuurprijs. Voor hun nominatie zelf ontvingen de zes genomineerden al 2.500 euro. Op 7 mei maakt de jury bekend welke van deze zes romans hij als de beste van het afgelopen jaar beschouwt. Vorig jaar won Alfred Birney met zijn roman 'De tolk van Java'.