De soap rond het al dan niet uitgeven van het derde deel van de grote Reve-biografie kreeg gisteren weer een nieuwe wending. Na een eerder publicatieverbod mag 'De late jaren (1975-2006)' van de Reve-bio nu toch weer verschijnen.

Joop Schafthuizen, laatste partner van Gerard Reve, heeft met alle middelen geprobeerd om het verhaal over het laatste deel in Reves leven te verhinderen. Schafthuizen speelt daarin een cruciale rol en was niet opgezet met het beeld dat van hun relatie door biograaf Nop Maas daarin werd opgehangen. Het lijkt, zo Schafthuizen, alsof alles in ons leven alleen maar draaide om seks, drank en geld.

Schafthuizen trok naar de rechter om het verschijnen van dit laatste deel te laten verbieden en kreeg gelijk. Gisteren werd in hoger beroep echter het publicatieverbod opnieuw ongedaan gemaakt.

Afwachten of Schafthuizen nu op zijn beurt cassatie aantekent bij dit vonnis.

Frank Hellemans

De soap rond het al dan niet uitgeven van het derde deel van de grote Reve-biografie kreeg gisteren weer een nieuwe wending. Na een eerder publicatieverbod mag 'De late jaren (1975-2006)' van de Reve-bio nu toch weer verschijnen.Joop Schafthuizen, laatste partner van Gerard Reve, heeft met alle middelen geprobeerd om het verhaal over het laatste deel in Reves leven te verhinderen. Schafthuizen speelt daarin een cruciale rol en was niet opgezet met het beeld dat van hun relatie door biograaf Nop Maas daarin werd opgehangen. Het lijkt, zo Schafthuizen, alsof alles in ons leven alleen maar draaide om seks, drank en geld. Schafthuizen trok naar de rechter om het verschijnen van dit laatste deel te laten verbieden en kreeg gelijk. Gisteren werd in hoger beroep echter het publicatieverbod opnieuw ongedaan gemaakt. Afwachten of Schafthuizen nu op zijn beurt cassatie aantekent bij dit vonnis. Frank Hellemans