Het overlijden werd aan The New York Times bevestigd door zijn assistent, Jakob Holder.

Edward Albee woonde in Montauk, New York. Zijn assistent verklaarde aan de Times dat hij thuis gestorven was "na een korte ziekte".

Volgens de krant was de auteur van 'Who's Afraid of Virginia Woolf?' en A Delicate Balance de grootste Amerikaanse toneelschrijver van zijn generatie.

In ruim 25 toneelstukken fileerde hij volgens Associated Press de Amerikaanse cultuur en instellingen als het huwelijk, de opvoeding van kinderen, religie en het comfortabele leven van de gegoeden.

De New York Times roemt zijn "psychologisch schrandere en doordringende drama's die de twistzieke intimiteit exploreerden, de kloof tussen zelfbegoocheling en waarheid, en de verstorende wanhoop onder de façade van eigentijds leven".

Zijn grote doorbraak had hij in 1962 toen Who's Afraid of Virginia Woolf? op Broadway werd geprogrammeerd. De dissectie van een huwelijk in vrije val leverde hem de eerste van twee Tony Awards op.

Het toneelstuk werd in 1966 verfilmd in een regie van Mike Nichols en met Elizabeth Taylor en Richard Burton (in het echt ook vaak genoeg een kibbelend koppel) in de hoofdrollen.

(RR)

Het overlijden werd aan The New York Times bevestigd door zijn assistent, Jakob Holder. Edward Albee woonde in Montauk, New York. Zijn assistent verklaarde aan de Times dat hij thuis gestorven was "na een korte ziekte". Volgens de krant was de auteur van 'Who's Afraid of Virginia Woolf?' en A Delicate Balance de grootste Amerikaanse toneelschrijver van zijn generatie.In ruim 25 toneelstukken fileerde hij volgens Associated Press de Amerikaanse cultuur en instellingen als het huwelijk, de opvoeding van kinderen, religie en het comfortabele leven van de gegoeden.De New York Times roemt zijn "psychologisch schrandere en doordringende drama's die de twistzieke intimiteit exploreerden, de kloof tussen zelfbegoocheling en waarheid, en de verstorende wanhoop onder de façade van eigentijds leven".Zijn grote doorbraak had hij in 1962 toen Who's Afraid of Virginia Woolf? op Broadway werd geprogrammeerd. De dissectie van een huwelijk in vrije val leverde hem de eerste van twee Tony Awards op.Het toneelstuk werd in 1966 verfilmd in een regie van Mike Nichols en met Elizabeth Taylor en Richard Burton (in het echt ook vaak genoeg een kibbelend koppel) in de hoofdrollen.(RR)