De Duitse auteur Marcel Beyer krijgt de Georg-Büchner-prijs 2016. Dat heeft de Duitse Academie voor Taal en Letterkunde bekendgemaakt.

De in Tailfingen (Baden-Württemberg) geboren vijftigjarige schrijver is een auteur die "het epische panorama evenzo beheerst als de poëtische microscopie", oordeelde de Academie.

Beyer krijgt de prijs op 5 november in Darmstadt uitgereikt. In Dresden wonend trad de schrijver in 1995 ook internationaal op het voorplan met zijn roman "Flughunde". De prijs ging vorig jaar naar Rainald Goetz. (Belga)

De Duitse auteur Marcel Beyer krijgt de Georg-Büchner-prijs 2016. Dat heeft de Duitse Academie voor Taal en Letterkunde bekendgemaakt.De in Tailfingen (Baden-Württemberg) geboren vijftigjarige schrijver is een auteur die "het epische panorama evenzo beheerst als de poëtische microscopie", oordeelde de Academie. Beyer krijgt de prijs op 5 november in Darmstadt uitgereikt. In Dresden wonend trad de schrijver in 1995 ook internationaal op het voorplan met zijn roman "Flughunde". De prijs ging vorig jaar naar Rainald Goetz. (Belga)