De online bestellingsdienst van Amazon bouwt in München en Olching twee nieuwe distributiecentra om op die manier binnen het uur alle boekbestellingen van Duitse klanten bij hen thuis geleverd te krijgen, aldus de Süddeutsche Zeitung.

Onafhankelijke boekhandelaar in gevaar?

Het is bekend dat online shopping de fysieke winkel meer en meer parten speelt. Nu beginnen ook Bol.com en Azamon.com op de boekenmarkt het marktaandeel van de boekhandelaar op te peuzelen, en die - zeker de onafhankelijke boekhandelaar - heeft het al zo moeilijk.

Eén uur na bestelling thuis

Dat Amazon in Duitsland via de twee nieuwe distributiebedrijven vanaf 2016 alle bestellingen binnen het uur thuis geleverd wil krijgen, wilde het zelf nog niet bevestigen. In Londen en in sommige Amerikaanse steden is het echter al zover en kan de Amazon-klant één uur na bestelling het pakje thuis krijgen.

Frank Hellemans

De online bestellingsdienst van Amazon bouwt in München en Olching twee nieuwe distributiecentra om op die manier binnen het uur alle boekbestellingen van Duitse klanten bij hen thuis geleverd te krijgen, aldus de Süddeutsche Zeitung.Onafhankelijke boekhandelaar in gevaar?Het is bekend dat online shopping de fysieke winkel meer en meer parten speelt. Nu beginnen ook Bol.com en Azamon.com op de boekenmarkt het marktaandeel van de boekhandelaar op te peuzelen, en die - zeker de onafhankelijke boekhandelaar - heeft het al zo moeilijk.Eén uur na bestelling thuisDat Amazon in Duitsland via de twee nieuwe distributiebedrijven vanaf 2016 alle bestellingen binnen het uur thuis geleverd wil krijgen, wilde het zelf nog niet bevestigen. In Londen en in sommige Amerikaanse steden is het echter al zover en kan de Amazon-klant één uur na bestelling het pakje thuis krijgen.Frank Hellemans