De dubbele lanceercampagne van 'Het puttertje', Donna Tartts nieuwste roman, in Amsterdam en Antwerpen legde haar en de uitgeverij geen windeieren. De kritische ontvangst van haar derde roman was eerder lauw maar daar trokken de lezers zich blijkbaar weinig van aan. In de Nederlandse top 60 van afgelopen week staat la Tartt al onmiddellijk op de eerste plaats terwijl ze in Vlaanderen in de categorie fictie alleen Santa Montefiore's 'Het gouden licht' moet laten voorgaan.

Joris en Verbeken

Opvallend is ook dat in de bestsellerlijst van de Vlaamse non-fictie Lieve Joris met 'Op de vleugels van de draak', haar Chinees-Afrikaans verslag, op numero uno prijkt. Ook Pascal Verbekens 'Tranzyt Antwerpia' doet het goed met een derde plaats.

Deflo en King

In de Vlaamse top 10 van spannende boeken leidt Luc Deflo's 'Giftige vlinders' de dans. Nieuwkomer 'Dr.Sleep', het vervolg op 'The Shining', van Stephen King is de tweede meest verkochte thriller van afgelopen week.

(Bron: persbericht GfK Retail and Technology Benelux Division Belgium en Boek.be)

Frank Hellemans

De dubbele lanceercampagne van 'Het puttertje', Donna Tartts nieuwste roman, in Amsterdam en Antwerpen legde haar en de uitgeverij geen windeieren. De kritische ontvangst van haar derde roman was eerder lauw maar daar trokken de lezers zich blijkbaar weinig van aan. In de Nederlandse top 60 van afgelopen week staat la Tartt al onmiddellijk op de eerste plaats terwijl ze in Vlaanderen in de categorie fictie alleen Santa Montefiore's 'Het gouden licht' moet laten voorgaan.Joris en VerbekenOpvallend is ook dat in de bestsellerlijst van de Vlaamse non-fictie Lieve Joris met 'Op de vleugels van de draak', haar Chinees-Afrikaans verslag, op numero uno prijkt. Ook Pascal Verbekens 'Tranzyt Antwerpia' doet het goed met een derde plaats. Deflo en KingIn de Vlaamse top 10 van spannende boeken leidt Luc Deflo's 'Giftige vlinders' de dans. Nieuwkomer 'Dr.Sleep', het vervolg op 'The Shining', van Stephen King is de tweede meest verkochte thriller van afgelopen week.(Bron: persbericht GfK Retail and Technology Benelux Division Belgium en Boek.be)Frank Hellemans