Asielzoekers als dichters Op 26 januari organiseert het internationale literatuurhuis Passa Porta in Brussel een programma voor Gedichtendag 2012 met als centraal thema Poëzie & Asiel. Er wordt voorgedragen uit twee bundels met gedichten geschreven door asielzoekers, dichters die omwille van hun stem zijn moeten vluchten. De avond wordt ingeleid door schrijver en cultuurhistoricus David Van Reybrouck. Er zal ook een debat plaatsvinden met betrokkenen van het noodopvangcentrum en asielcentrum het Klein Kasteeltje. De gastheer van deze unieke avond met talent uit alle uithoeken van de wereld is Peter Vermeersch van het Brusselse Dichterscollectief.

I-day 2012 Op 5 februari 2012 organiseert de Vlaamse Illustratoren Club samen met kunstacademie Sint Lucas Antwerpen de vierde editie van I-day, een ontmoetingsdag voor illustratoren en alle belangstellenden uit de Lage Landen en omstreken die om de twee jaar plaats vindt. Dit jaar is het thema de graphic novel, die omschreven wordt als een 'hotmix van strips, illustratie en literatuur'. Het uitgebreide en gevarieerde programma legt de nadruk op de vele raakvlakken tussen de verschillende vormen van getekende beeldtaal. Enkele gastsprekers uit binnen- en buitenland die op het programma staan zijn Sam Vanallemeersch, Ephameron, Serge Baeken en Edmond Baudouin.


(Bron: persberichten)

Marijke Anrijs

Asielzoekers als dichters Op 26 januari organiseert het internationale literatuurhuis Passa Porta in Brussel een programma voor Gedichtendag 2012 met als centraal thema Poëzie & Asiel. Er wordt voorgedragen uit twee bundels met gedichten geschreven door asielzoekers, dichters die omwille van hun stem zijn moeten vluchten. De avond wordt ingeleid door schrijver en cultuurhistoricus David Van Reybrouck. Er zal ook een debat plaatsvinden met betrokkenen van het noodopvangcentrum en asielcentrum het Klein Kasteeltje. De gastheer van deze unieke avond met talent uit alle uithoeken van de wereld is Peter Vermeersch van het Brusselse Dichterscollectief. I-day 2012 Op 5 februari 2012 organiseert de Vlaamse Illustratoren Club samen met kunstacademie Sint Lucas Antwerpen de vierde editie van I-day, een ontmoetingsdag voor illustratoren en alle belangstellenden uit de Lage Landen en omstreken die om de twee jaar plaats vindt. Dit jaar is het thema de graphic novel, die omschreven wordt als een 'hotmix van strips, illustratie en literatuur'. Het uitgebreide en gevarieerde programma legt de nadruk op de vele raakvlakken tussen de verschillende vormen van getekende beeldtaal. Enkele gastsprekers uit binnen- en buitenland die op het programma staan zijn Sam Vanallemeersch, Ephameron, Serge Baeken en Edmond Baudouin. (Bron: persberichten) Marijke Anrijs