De een zijn dood is de ander zijn brood. Terwijl de keten van tweedehandelsboekhandels De Slegte haar vestigingen in Hasselt en Aalst gaat sluiten, zou na de recente opening van De Slegte Leiden nu ook in Amsterdam weer een De Slegte herrijzen.

In De Standaard van vandaag vertelt Kris Landuyt, verantwoordelijke van De Slegte Antwerpen, dat het 9-jarige huurceel voor de vestigingen van De Slegte in Hasselt en in Aalst weldra aflopen. Nieuwe panden om te huren die ietwat beterkoop waren dan de huidige locaties werden echter niet gevonden. Daarom zou De Slegte Hasselt in december en De Slegte Aalst in april van volgend jaar de deuren sluiten, wegens niet rendabel genoeg.

Te weinig toekomstperspectieven

Echt verlieslatend zijn Hasselt en Aalst nochtans niet, aldus Kris Landuyt in De Standaard, maar het sop is de kool niet waard: 'Beide winkels zijn op dit moment nét winstgevend, maar ze bieden te weinig toekomstperspectieven.' Het aantal Vlaamse vestigingen van De Slegte valt daarmee terug op 4 boekhandels: in Gent, Antwerpen, Leuven en Mechelen.

Bij onze noorderburen daarentegen expandeert De Slegte. Nadat er in juni in Leiden een winkel openging wordt nu gezocht naar een passend pand voor De Slegte in Amsterdam.

Frank Hellemans

De een zijn dood is de ander zijn brood. Terwijl de keten van tweedehandelsboekhandels De Slegte haar vestigingen in Hasselt en Aalst gaat sluiten, zou na de recente opening van De Slegte Leiden nu ook in Amsterdam weer een De Slegte herrijzen.In De Standaard van vandaag vertelt Kris Landuyt, verantwoordelijke van De Slegte Antwerpen, dat het 9-jarige huurceel voor de vestigingen van De Slegte in Hasselt en in Aalst weldra aflopen. Nieuwe panden om te huren die ietwat beterkoop waren dan de huidige locaties werden echter niet gevonden. Daarom zou De Slegte Hasselt in december en De Slegte Aalst in april van volgend jaar de deuren sluiten, wegens niet rendabel genoeg. Te weinig toekomstperspectievenEcht verlieslatend zijn Hasselt en Aalst nochtans niet, aldus Kris Landuyt in De Standaard, maar het sop is de kool niet waard: 'Beide winkels zijn op dit moment nét winstgevend, maar ze bieden te weinig toekomstperspectieven.' Het aantal Vlaamse vestigingen van De Slegte valt daarmee terug op 4 boekhandels: in Gent, Antwerpen, Leuven en Mechelen.Bij onze noorderburen daarentegen expandeert De Slegte. Nadat er in juni in Leiden een winkel openging wordt nu gezocht naar een passend pand voor De Slegte in Amsterdam.Frank Hellemans