Met een nieuwe tekenaar, de Italiaan Fabio Bono, bekend van onder meer Marco Polo en De Tempeliers, en scenarist Marc Legendre (van onder andere Amoras), die al enkele scenario's mocht leveren aan de Antwerpse Duitser Claus Scholz, de vorige tekenaar van de Middeleeuwse fantasyheld.

"De Uitverkorene" is het eerste album in een reeks van 9 verhalen en telt uitzonderlijk 40 pagina's. Ook het formaat wijzigt naar A4 om de tekenstijl van Fabio Bono optimaal tot zijn recht te laten komen. Standaard Uitgeverij wil zich met de realistische tekenstijl van Fabio Bono en scenario's van Marc Legendre hoofdzakelijk tot een lezerspubliek van 14 tot 44 jaar (en daarboven) die houden van fantasie en mystiek in een moderne vormgeving.

In de nieuwe albums krijgt Johan de Rode Ridder een stoppelbaard en een wat realistischere look. De verhalen worden ietwat ruwer weergegeven en ook geweld wordt niet geschuwd. In het eerste verhaal keert Johan als een gebroken man terug van de kruistochten en om zijn geloof terug te vinden, besluit hij een zwerftocht aan te vatten. Die zal dus negen albums duren, waarin de ridder allerhande avonturen beleeft. Bono zou jaarlijks vier albums tekenen.

De eerste druk telt 32.500 exemplaren en is sinds 11 mei overal te koop aan 7,99 euro. (Belga)

Met een nieuwe tekenaar, de Italiaan Fabio Bono, bekend van onder meer Marco Polo en De Tempeliers, en scenarist Marc Legendre (van onder andere Amoras), die al enkele scenario's mocht leveren aan de Antwerpse Duitser Claus Scholz, de vorige tekenaar van de Middeleeuwse fantasyheld."De Uitverkorene" is het eerste album in een reeks van 9 verhalen en telt uitzonderlijk 40 pagina's. Ook het formaat wijzigt naar A4 om de tekenstijl van Fabio Bono optimaal tot zijn recht te laten komen. Standaard Uitgeverij wil zich met de realistische tekenstijl van Fabio Bono en scenario's van Marc Legendre hoofdzakelijk tot een lezerspubliek van 14 tot 44 jaar (en daarboven) die houden van fantasie en mystiek in een moderne vormgeving. In de nieuwe albums krijgt Johan de Rode Ridder een stoppelbaard en een wat realistischere look. De verhalen worden ietwat ruwer weergegeven en ook geweld wordt niet geschuwd. In het eerste verhaal keert Johan als een gebroken man terug van de kruistochten en om zijn geloof terug te vinden, besluit hij een zwerftocht aan te vatten. Die zal dus negen albums duren, waarin de ridder allerhande avonturen beleeft. Bono zou jaarlijks vier albums tekenen. De eerste druk telt 32.500 exemplaren en is sinds 11 mei overal te koop aan 7,99 euro. (Belga)