De boekverkopers van Polare hebben De vlucht van Jesús Carrasco en Het raadsel van alles wat leeft van Jan-Paul Schutten uitgeroepen tot respectievelijk beste boek en beste jeugdboek van 2013.

Met de verkiezing wil Polare de meest memorabele boeken onder de aandacht brengen die nog niet bekend zijn bij het grote publiek.

Jan van de Wouw, commercieel directeur bij Polare: "Onze boekverkopers hebben zich een slag in de rondte gelezen om alle prachtige nieuwe titels die in 2013 zijn uitgekomen te beoordelen, zodat zij onze klanten goed kunnen adviseren. Over De vlucht en Het raadsel van alles wat leeft zijn zij onverdeeld enthousiast. Door deze titels te belonen met het predicaat 'Polare Boek van het Jaar 2013' en ze extra te promoten in de winkels en in onze webwinkel, hopen we dat nog meer lezers kennis maken met deze pareltjes."

Polare boek van het jaar 2013: De Vlucht

Senior boekverkoper Toine Susijn van Polare over De vlucht: "Een jongen op de vlucht voor zijn belagers, dwars door het barre Spaanse platteland. Carrasco maakt op meesterlijke wijze de angst, de hitte en de droogte voelbaar en leidt de lezer naar een even barre als explosieve ontknoping."

Paloma Sanchez van Dijck, adjunct-uitgever Meulenhoff: "Wij zijn verschrikkelijk trots dat de Polare boekverkopers De vlucht hebben verkozen tot boek van het jaar en hopen dat nu nog veel meer lezers zich zullen laten raken door dit krachtige en ontroerende debuut."

Polare jeugdboek van het jaar 2013: Het raadsel van alles wat leeft

Het beste jeugdboek van 2013 was volgens de Polare boekverkopers Het raadsel van alles wat leeft van Jan-Paul Schutten. Maria Lievense, al zeven jaar kinderboekenexpert bij Polare: "Al bij het aanschouwen van dit informatieve jeugdboek word je hebberig en nieuwsgierig. Een oogverblindende vormgeving, goud op snee, vol prikkelende, levendige illustraties van Floor Rieder en wonderschone teksten van Jan-Paul Schutten die de evolutietheorie prachtig beschrijven." (MS)

De boekverkopers van Polare hebben De vlucht van Jesús Carrasco en Het raadsel van alles wat leeft van Jan-Paul Schutten uitgeroepen tot respectievelijk beste boek en beste jeugdboek van 2013. Met de verkiezing wil Polare de meest memorabele boeken onder de aandacht brengen die nog niet bekend zijn bij het grote publiek.Jan van de Wouw, commercieel directeur bij Polare: "Onze boekverkopers hebben zich een slag in de rondte gelezen om alle prachtige nieuwe titels die in 2013 zijn uitgekomen te beoordelen, zodat zij onze klanten goed kunnen adviseren. Over De vlucht en Het raadsel van alles wat leeft zijn zij onverdeeld enthousiast. Door deze titels te belonen met het predicaat 'Polare Boek van het Jaar 2013' en ze extra te promoten in de winkels en in onze webwinkel, hopen we dat nog meer lezers kennis maken met deze pareltjes."Polare boek van het jaar 2013: De VluchtSenior boekverkoper Toine Susijn van Polare over De vlucht: "Een jongen op de vlucht voor zijn belagers, dwars door het barre Spaanse platteland. Carrasco maakt op meesterlijke wijze de angst, de hitte en de droogte voelbaar en leidt de lezer naar een even barre als explosieve ontknoping."Paloma Sanchez van Dijck, adjunct-uitgever Meulenhoff: "Wij zijn verschrikkelijk trots dat de Polare boekverkopers De vlucht hebben verkozen tot boek van het jaar en hopen dat nu nog veel meer lezers zich zullen laten raken door dit krachtige en ontroerende debuut."Polare jeugdboek van het jaar 2013: Het raadsel van alles wat leeftHet beste jeugdboek van 2013 was volgens de Polare boekverkopers Het raadsel van alles wat leeft van Jan-Paul Schutten. Maria Lievense, al zeven jaar kinderboekenexpert bij Polare: "Al bij het aanschouwen van dit informatieve jeugdboek word je hebberig en nieuwsgierig. Een oogverblindende vormgeving, goud op snee, vol prikkelende, levendige illustraties van Floor Rieder en wonderschone teksten van Jan-Paul Schutten die de evolutietheorie prachtig beschrijven." (MS)