Désiré Cordier belazert de kluit op virtuoze wijze door zich voor te doen als seniele en incontinente grijsaard die op zijn einde afstevent. Maar dan heeft het tehuis op de valreep toch nog een paar verrassingen voor hem in petto: in de vorm van een jeugdliefde en een oud-ss'er. Zo luidt de synopsis van de nieuwe roman 'De laatkomer' van Dimitri Verhulst die op 16 mei verschijnt.

Wie afgaat op de korte inhoud én een stijlproef die Verhulsts uitgeverij in een persbericht verstuurde, waant zich opnieuw thuis in de vertelbiotoop van 'De helaasheid der dingen', Verhulsts grootste succes tot nu toe. Als hoofdpersonage koos Verhulst deze keer voor een bejaarde die zijn goedzakkig burgerleven wil afschudden en speels wraak neemt op de goegemeente en zijn eega door zich voor te doen als een demente en incontinente bejaarde.

In Verhulsts eigen idioom luidt dat in de roman als volgt: 'Hoewel volkomen opzettelijk, is het zeer tegen mijn zin dat ik iedere nacht opnieuw in mijn bed schijt. Mij te verlagen tot deze zelfonterende daad is waarlijk de lastigste consequentie van de ietwat zotte levensweg die ik op mijn oude dag ben ingeslagen. Maar ik zou mijn verplegers en verpleegsters achterdochtig stemmen indien ik het in mijn slaap droog hield. Wens ik niet uit mijn rol van seniele grijsaard te vallen, dan heb ik geen andere keus dan op regelmatige basis mijn luiers te bevuilen. Want dat is het inderdaad: een rol. Ik ben helemaal niet zo dement als ik mijn omgeving doe geloven!'

Afwachten dus tot 16 mei of Verhulst na de double dip met zijn laatste twee novelles uit 2011 - 'Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten' en 'De intrede van Christus in Brussel' - weer zijn oude niveau haalt.

(Bron:persbericht) FH

Désiré Cordier belazert de kluit op virtuoze wijze door zich voor te doen als seniele en incontinente grijsaard die op zijn einde afstevent. Maar dan heeft het tehuis op de valreep toch nog een paar verrassingen voor hem in petto: in de vorm van een jeugdliefde en een oud-ss'er. Zo luidt de synopsis van de nieuwe roman 'De laatkomer' van Dimitri Verhulst die op 16 mei verschijnt.Wie afgaat op de korte inhoud én een stijlproef die Verhulsts uitgeverij in een persbericht verstuurde, waant zich opnieuw thuis in de vertelbiotoop van 'De helaasheid der dingen', Verhulsts grootste succes tot nu toe. Als hoofdpersonage koos Verhulst deze keer voor een bejaarde die zijn goedzakkig burgerleven wil afschudden en speels wraak neemt op de goegemeente en zijn eega door zich voor te doen als een demente en incontinente bejaarde.In Verhulsts eigen idioom luidt dat in de roman als volgt: 'Hoewel volkomen opzettelijk, is het zeer tegen mijn zin dat ik iedere nacht opnieuw in mijn bed schijt. Mij te verlagen tot deze zelfonterende daad is waarlijk de lastigste consequentie van de ietwat zotte levensweg die ik op mijn oude dag ben ingeslagen. Maar ik zou mijn verplegers en verpleegsters achterdochtig stemmen indien ik het in mijn slaap droog hield. Wens ik niet uit mijn rol van seniele grijsaard te vallen, dan heb ik geen andere keus dan op regelmatige basis mijn luiers te bevuilen. Want dat is het inderdaad: een rol. Ik ben helemaal niet zo dement als ik mijn omgeving doe geloven!'Afwachten dus tot 16 mei of Verhulst na de double dip met zijn laatste twee novelles uit 2011 - 'Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten' en 'De intrede van Christus in Brussel' - weer zijn oude niveau haalt. (Bron:persbericht) FH