Meer boekentips voor deze zomer vindt u op knack.be/boekentips.

Na Europa (Ivan Krastev, 2017)

Eigenlijk moet je gewoon alles lezen wat Ivan Krastev schrijft. De Bulgaar is een zeer scherpe denker die als geen ander de Oost-Westspanningen in de EU doorgrondt.

GF
© GF

Europe's Orphan: The Future of the Euro and the Politics of Debt (Martin Sandbu, 2015)

Fascinerende analyse waarin Sandbu, in het dagelijks leven Europa-commentator bij de Britse krant Financial Times, ingaat tegen de orthodoxie dat de eurozone politiek en fiscaal verder moet integreren.

GF
© GF

The Euro and the Battle of Ideas (Markus Brunnermeier, Harold James en anderen, 2016)

Duitsers en Fransen hebben tegengestelde conclusies getrokken uit hun recente verleden en zien daarom iets heel anders als ze naar de euro kijken. Enigszins taai maar hoogst inzichtrijk.

GF
© GF
Eigenlijk moet je gewoon alles lezen wat Ivan Krastev schrijft. De Bulgaar is een zeer scherpe denker die als geen ander de Oost-Westspanningen in de EU doorgrondt.Fascinerende analyse waarin Sandbu, in het dagelijks leven Europa-commentator bij de Britse krant Financial Times, ingaat tegen de orthodoxie dat de eurozone politiek en fiscaal verder moet integreren.Duitsers en Fransen hebben tegengestelde conclusies getrokken uit hun recente verleden en zien daarom iets heel anders als ze naar de euro kijken. Enigszins taai maar hoogst inzichtrijk.