"Mijn werk heeft een veel groter succes gekend dan ik durfde dromen. Het boek is in de hele wereld beschikbaar en dat in een dozijn talen (straks zelfs in het Chinees), maar jammer genoeg is het boek nauwelijks bekend in zijn 'geboorteland'. Door de talrijke vragen van Congolese vrienden, bied ik een nieuwe oplage aan, tegen een erg lage prijs

voor het Afrikaanse continent en voor de geïnteresseerde Afrikaanse lezers", meldt hij op Facebook.

Dat uitzonderlijk aanbod, aan 3 euro (plus 6 pct btw) per exemplaar (met een minimum van 25 exemplaren), richt zich naar ngo's die actief zijn in Centraal-Afrika, scholen, netwerken met lokale centra en de non profit.

Het betreft de integrale versie van de Franse vertaling van het oorspronkelijk Nederlandstalige boek. "De sterke reductie van de prijs is het resultaat van de samenwerking tussen mijn uitgever Actes Sud en mezelf", aldus David Van Reybrouck, die zijn werk toegankelijk wil maken voor het Congolese publiek.

De boeken zullen begin november 2014 beschikbaar zijn in Kinshasa, verzekert de auteur, die met "Congo" in 2010 de AKO Literatuurprijs en de Libris Geschiedenis Prijs won. (Belga/MS)

"Mijn werk heeft een veel groter succes gekend dan ik durfde dromen. Het boek is in de hele wereld beschikbaar en dat in een dozijn talen (straks zelfs in het Chinees), maar jammer genoeg is het boek nauwelijks bekend in zijn 'geboorteland'. Door de talrijke vragen van Congolese vrienden, bied ik een nieuwe oplage aan, tegen een erg lage prijs voor het Afrikaanse continent en voor de geïnteresseerde Afrikaanse lezers", meldt hij op Facebook.Dat uitzonderlijk aanbod, aan 3 euro (plus 6 pct btw) per exemplaar (met een minimum van 25 exemplaren), richt zich naar ngo's die actief zijn in Centraal-Afrika, scholen, netwerken met lokale centra en de non profit.Het betreft de integrale versie van de Franse vertaling van het oorspronkelijk Nederlandstalige boek. "De sterke reductie van de prijs is het resultaat van de samenwerking tussen mijn uitgever Actes Sud en mezelf", aldus David Van Reybrouck, die zijn werk toegankelijk wil maken voor het Congolese publiek.De boeken zullen begin november 2014 beschikbaar zijn in Kinshasa, verzekert de auteur, die met "Congo" in 2010 de AKO Literatuurprijs en de Libris Geschiedenis Prijs won. (Belga/MS)