In 2017 en 2019 komt er nog een vervolg door David Lagercrantz., GF
In 2017 en 2019 komt er nog een vervolg door David Lagercrantz. © GF

De ene journalist zijn dood, is de andere journalist zijn brood.Toen de Zweedse journalist Stieg Larsson op 50-jarige leeftijd kwam te sterven, bleek hij ook een bijzonder entertainend thrillerauteur te zijn. Zijn erven sponnen garen bij zijn 'Millennium'-trilogie die wereldwijd een enorm succes werd. Collega-journalist David Lagercrantz besloot met 'Wat ons niet zal doden' deze zomer een vervolg te maken en zijn sequel scoorde ook bij ons bijzonder goed. Lagercrantz' epigonenwerk is sinds juli 2015 niet uit de verkoopcharts weg te branden.

Lagercrantz' trilogie

Verwonderlijk is het dus niet dat Lagercrantz nu aankondigde om in 2017 en 2019 een vijfde en zesde versie van zijn 'Millennium'-trilogie vol te maken. Daarmee zou Lagercrantz op dezelfde hoogte komen als zijn voorbeeld Larsson. Larssons erven zijn alleszins not amused, ook al werkt Lagercrantz' succes stimulerend voor een nieuwe verkoopsboost van Larssons oorspronkelijke 'Millennium'-trilogie waar de erven wel baat bij hebben.

Frank Hellemans

De ene journalist zijn dood, is de andere journalist zijn brood.Toen de Zweedse journalist Stieg Larsson op 50-jarige leeftijd kwam te sterven, bleek hij ook een bijzonder entertainend thrillerauteur te zijn. Zijn erven sponnen garen bij zijn 'Millennium'-trilogie die wereldwijd een enorm succes werd. Collega-journalist David Lagercrantz besloot met 'Wat ons niet zal doden' deze zomer een vervolg te maken en zijn sequel scoorde ook bij ons bijzonder goed. Lagercrantz' epigonenwerk is sinds juli 2015 niet uit de verkoopcharts weg te branden.Lagercrantz' trilogieVerwonderlijk is het dus niet dat Lagercrantz nu aankondigde om in 2017 en 2019 een vijfde en zesde versie van zijn 'Millennium'-trilogie vol te maken. Daarmee zou Lagercrantz op dezelfde hoogte komen als zijn voorbeeld Larsson. Larssons erven zijn alleszins not amused, ook al werkt Lagercrantz' succes stimulerend voor een nieuwe verkoopsboost van Larssons oorspronkelijke 'Millennium'-trilogie waar de erven wel baat bij hebben.Frank Hellemans