Danielle Steel krijgt hoge Franse onderscheiding

Danielle Steel © GF

De Amerikaanse schrijfster van romantische boeken Danielle Steel heeft in Frankrijk een hoge onderscheiding gekregen: ridder in het Legion d’Honneur.

Ze voegt zich daarbij in het rijtje van onder andere Bono, Bob Dylan, Philip Roth, Walt Disney, Alan Greenspan en Miles Davis die zich al eerder ‘ridder’ mochten noemen.

In 2002 ontving Danielle Steel een andere onderscheiding, de culturele Chevalier des Arts et des Lettres, de hoogste Franse culturele onderscheiding. Steel woont afwisselend in Parijs en San Francisco. Ze verbleef ook een groot deel van haar jeugd in Frankrijk.

Danielle Steel schrijft al 47 jaar romantische boeken die vooral populair zijn bij vrouwen. De 66-jarige schrijfster bracht tot nu toe al meer dan 90 boeken uit waarvan er meer dan 600 miljoen in zeventig landen verkocht werden. Meer dan twintig van haar boeken werden verfilmd.

Haar reactie op de onderscheiding: “Ik ga altijd terug naar de klassiekers. Ik houd van Franse literatuur. Vooral Colette is een favoriet van mij.”

Behalve Danielle Steel ontvingen ook de 93-jarige actrice Michèle Morgan, historicus Alain Decaux, de Russische journalist Vladimir Pozner, circusdirecteur James Thierrée (de kleinzoon van Charlie Chaplin) en nazi-jager Serge Klarsfeld de onderscheiding.

(MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content