Tot donderdag 25 augustus middernacht kan iedereen hier meestemmen voor de Publieksprijs van de Lezer voor het beste Nederlandstalige prozaboek. Er worden vijf Knack-boekenpakketten verloot aan de deelnemers.

Het is ondertussen al de zestiende keer dat de culturele sector in Antwerpen op diverse locaties gratis laat zien wat het allemaal in petto heeft. Van circus tot theater, van comedy tot dans en muziek: de najaarsprogrammatie wordt op de Cultuurmarkt Vlaanderen gratis met enkele smaakmakers voorgesteld. Maar ook de literatuur krijgt een prominent plaatsje.

Eerst en vooral is er natuurlijk de uitreiking van de vernieuwde Literatuurprijs 2011 van de Vlaamse Provincies. Om 14u wordt in de Bernarduszaal, Lombardenvest 23, bekend gemaakt wie van de zes genomineerden met de 10.000 euro naar zijn provincie huiswaarts keert voor het beste Nederlandstalige prozaboek van het afgelopen jaar: Frank Adam, Jeroen Brouwers, Paul Claes, Yves Petry, Eric Rinckhout of Rudi Rotthier. Ook de lezer kan nog tot donderdag 25 augustus middernacht meestemmen voor de Publieksprijs én een Knack boekenpakket gratis toegestuurd krijgen.

In totaal staan er, naast de uitreiking van de Literatuurprijs 2011, dertien literaire activiteiten op stapel. Zo stelt DeBuren eveneens om 14u zijn Citybooksproject voor dat onlangs met een stevige Europese subsidie werd gehonoreerd. Chris Van Camp interviewt dan in het Rubenshuis auteur Jeroen Olyslaegers over het hoe en waarom van zijn Utrechts en Oostends citybook. Van Camp werkt trouwens zelf ook mee aan een citybook dat op Chartres focust.

Dit jaar staat de cultureel-literaire preview in het kader van de ecologie. Voor de gelegenheid wordt Antwerpen voor één dag weer autoluw. Wie wil komen proeven van één van de meer dan honderd activiteiten kan dus maar best zijn ecologische voetafdruk verkleinen - en met het openbaar vervoeren komen bijvoorbeeld.

Frank Hellemans

Het is ondertussen al de zestiende keer dat de culturele sector in Antwerpen op diverse locaties gratis laat zien wat het allemaal in petto heeft. Van circus tot theater, van comedy tot dans en muziek: de najaarsprogrammatie wordt op de Cultuurmarkt Vlaanderen gratis met enkele smaakmakers voorgesteld. Maar ook de literatuur krijgt een prominent plaatsje.Eerst en vooral is er natuurlijk de uitreiking van de vernieuwde Literatuurprijs 2011 van de Vlaamse Provincies. Om 14u wordt in de Bernarduszaal, Lombardenvest 23, bekend gemaakt wie van de zes genomineerden met de 10.000 euro naar zijn provincie huiswaarts keert voor het beste Nederlandstalige prozaboek van het afgelopen jaar: Frank Adam, Jeroen Brouwers, Paul Claes, Yves Petry, Eric Rinckhout of Rudi Rotthier. Ook de lezer kan nog tot donderdag 25 augustus middernacht meestemmen voor de Publieksprijs én een Knack boekenpakket gratis toegestuurd krijgen.In totaal staan er, naast de uitreiking van de Literatuurprijs 2011, dertien literaire activiteiten op stapel. Zo stelt DeBuren eveneens om 14u zijn Citybooksproject voor dat onlangs met een stevige Europese subsidie werd gehonoreerd. Chris Van Camp interviewt dan in het Rubenshuis auteur Jeroen Olyslaegers over het hoe en waarom van zijn Utrechts en Oostends citybook. Van Camp werkt trouwens zelf ook mee aan een citybook dat op Chartres focust.Dit jaar staat de cultureel-literaire preview in het kader van de ecologie. Voor de gelegenheid wordt Antwerpen voor één dag weer autoluw. Wie wil komen proeven van één van de meer dan honderd activiteiten kan dus maar best zijn ecologische voetafdruk verkleinen - en met het openbaar vervoeren komen bijvoorbeeld.Frank Hellemans