Clod en Ceka - Het proces
Uitgeverij: Silvester
Aantal pagina's: 48
ISBN: 978-90-588-5405-6

Bijna het hele werk van Franz Kafka heeft al aanleiding gegeven tot stripversies, maar Het proces was ons nog niet als strip onder ogen gekomen.

Clod en Ceka respecteren het vervreemdende verhaal waarin Josef K wordt gearresteerd zonder dat hij iets misdaan heeft en vervolgens zijn weg verliest in de almachtige administratieve mallemolen.

Ze slaan echter volledig de bal mis met de illustratiestijl van Clod. Zijn zachte en kindvriendelijke grafiek past even goed bij de existentiële angsten van Kafka als K3 bij The Hickey Underworld.

Gert Meesters in Focus Knack

Bijna het hele werk van Franz Kafka heeft al aanleiding gegeven tot stripversies, maar Het proces was ons nog niet als strip onder ogen gekomen.Clod en Ceka respecteren het vervreemdende verhaal waarin Josef K wordt gearresteerd zonder dat hij iets misdaan heeft en vervolgens zijn weg verliest in de almachtige administratieve mallemolen.Ze slaan echter volledig de bal mis met de illustratiestijl van Clod. Zijn zachte en kindvriendelijke grafiek past even goed bij de existentiële angsten van Kafka als K3 bij The Hickey Underworld.Gert Meesters in Focus Knack