Sepulveda was een groot criticus van dictator Augusto Pinochet en moest daardoor zijn land verlaten.

'Auteur Luis Sepulveda is overleden in Oviedo. Het team van Tusquets Editores is erg bedroefd om het verlies', meldt de Spaanse uitgeverij in een persbericht.

Sepulveda werd eind februari opgenomen in het ziekenhuis in Oviedo, in de regio van Asturië waar hij woonde. Hij ontwikkelde symptomen van de ziekte bij terugkomst van een literair festival in Portugal.

'Het verzorgend personeel heeft alles gedaan om zijn leven te redden maar hij heeft de ziekte niet kunnen overwinnen. Mijn meest oprechte medeleven gaat uit naar zijn vrouw en familie', schrijft de president van de regio Asturië, Adrian Barbon, op Twitter.

Chili nooit meer terug gezien

Sepulveda werd in 1949 geboren in Ovalle, ten noorden van de Chileense hoofdstad Santiago. Hij sloot zich al snel aan bij de jonge communisten en stapte daarna over naar de socialistische partij. In 1973 werd hij opgepakt door het regime van generaal Augusto Pinochet.

Sepulveda bracht 2,5 jaar in de cel door, waarna hij onder huisarrest werd geplaatst. In 1977 ontvluchtte de Chileen zijn land om er nooit meer terug te keren.

De literaire erfenis van Sepulveda, die ook journalist en filmregisseur was, omvat een twintigtal romans, chronieken, prozaverhalen en kinderfabels. Zijn werk, waaronder ook zijn bestseller 'De oude man die graag liefdesromans las' (1989), is uitgegeven in een vijftigtal talen.

Sepulveda was een groot criticus van dictator Augusto Pinochet en moest daardoor zijn land verlaten.'Auteur Luis Sepulveda is overleden in Oviedo. Het team van Tusquets Editores is erg bedroefd om het verlies', meldt de Spaanse uitgeverij in een persbericht. Sepulveda werd eind februari opgenomen in het ziekenhuis in Oviedo, in de regio van Asturië waar hij woonde. Hij ontwikkelde symptomen van de ziekte bij terugkomst van een literair festival in Portugal. 'Het verzorgend personeel heeft alles gedaan om zijn leven te redden maar hij heeft de ziekte niet kunnen overwinnen. Mijn meest oprechte medeleven gaat uit naar zijn vrouw en familie', schrijft de president van de regio Asturië, Adrian Barbon, op Twitter. Chili nooit meer terug gezienSepulveda werd in 1949 geboren in Ovalle, ten noorden van de Chileense hoofdstad Santiago. Hij sloot zich al snel aan bij de jonge communisten en stapte daarna over naar de socialistische partij. In 1973 werd hij opgepakt door het regime van generaal Augusto Pinochet. Sepulveda bracht 2,5 jaar in de cel door, waarna hij onder huisarrest werd geplaatst. In 1977 ontvluchtte de Chileen zijn land om er nooit meer terug te keren. De literaire erfenis van Sepulveda, die ook journalist en filmregisseur was, omvat een twintigtal romans, chronieken, prozaverhalen en kinderfabels. Zijn werk, waaronder ook zijn bestseller 'De oude man die graag liefdesromans las' (1989), is uitgegeven in een vijftigtal talen.