Brigitte Lacombe – anima/persona

Het nieuwe en lijvige boek ‘Lacombe anima/persona’ blikt terug op de carrière van de Franse fotografe Brigitte Lacombe en verzamelt haar beste werk van 1975 tot 2008.

Brigitte Lacombe – anima/persona
Uitgeverij: Steidl
Aantal pagina’s: 408
Prijs: 75 euro
ISBN: 978-38-652-1644-1
Internet: Brigitte Lacombe.com

In 1975 zond Elle de piepjonge fotografe Brigitte Lacombe (°1958) naar het filmfestival van Cannes, met een simpele opdracht: ‘Probeer met zoveel mogelijk terug te keren.’

Vandaag zou een nieuwkomer wellicht verloren lopen in het PR-circus aan de Côte d’Azur, maar in de jaren 70 werden de filmsterren veel minder afgeschermd en Lacombe kon de aanwezige beroemdheden zonder veel problemen fotograferen.

Sterker nog, van Dustin Hoffman kreeg ze een uitnodiging om de opnames van All The President’s Men bij te wonen en toen ze enkele maanden later in Los Angeles was, ontmoette ze Steven Spielberg die haar op zijn beurt inviteerde op de set van Close Encounters of the Third Kind .

Sindsdien heeft Lacombe samengewerkt met onder meer Martin Scorsese, Spike Jonze en wijlen Anthony Minghella en publiceerde ze in bladen als The New Yorker , GQ en Vanity Fair – voor dat tijdschrift maakte ze bijvoorbeeld onlangs nog een uitgebreide setreportage van Inglourious Basterds . Het nieuwe en lijvige Lacombe anima/persona blikt terug op de carrière van de Française en verzamelt haar beste werk van 1975 tot 2008.

Stefaan Werbrouck in Focus Knack

Partner Content