Uit een onderzoek van de Antwerpse Karel de Grote Hogeschool, in samenwerking met Boek.be en de stad Antwerpen, blijkt dat de 154.000 mensen die verleden jaar de 78ste editie van de beurs aandeden, voor twee derden vrouwen waren.

Relatief weinig 55-plussers

Opvallend veel jongeren vonden de weg naar de Boekenbeurs: bijna 60 procent van de bezoekers is jonger dan 35 jaar. Het aandeel jongeren is gestegen ten opzichte van 2012, toen bedroeg het 51 procent. Maar de opmerkelijke keerzijde van deze tendens is dat maar 15 procent van de bezoekers 55-plussers zijn. Nochtans zijn het vooral de 50-plussers die verwoede lezers zijn en dus naar de beurs trekken om er hun boekenvoorraad aan te spekken.

Nog opvallend is dat bijna één op twee bezoekers uit de provincie Antwerpen komen. Een stijging met 3% tegenover het vorige onderzoek. Tegelijk stellen de onderzoekers vast dat een groot publiekspotentieel uit Oost- en West-Vlaanderen (momenteel 29% van de bezoekers) onderbenut blijft of zich onvoldoende bediend weet.

Last van de warmte en ondermaats sanitair

En ja, de tevredenheid over de beurs zelf is groot. De redenen waarom men dit jaar naar de Boekenbeurs kwam, waren zeer divers. Maar twee elementen springen er duidelijk uit: "een fijn dagje uit" en "om boeken te kopen" zijn voor 60% van de bezoekers de voornaamste redenen om naar de Boekenbeurs af te zakken. Vooral "een fijn dagje uit" is fors gestegen (+11%) als reden van een bezoek.

Er zijn wel twee aandachtspunten. 18% van de bezoekers vindt het sanitair ondermaats en 29% van de bezoekers heeft last van de warmte in de zalen. Ook de catering en dan vooral de verhouding prijs/kwaliteit scoort voor één op vier van de bezoekers een onvoldoende. Slechts 3% van de ondervraagden is niet van plan om in november 2015 terug te komen.

(Bron: persbericht Boek.be) FH

Uit een onderzoek van de Antwerpse Karel de Grote Hogeschool, in samenwerking met Boek.be en de stad Antwerpen, blijkt dat de 154.000 mensen die verleden jaar de 78ste editie van de beurs aandeden, voor twee derden vrouwen waren. Relatief weinig 55-plussersOpvallend veel jongeren vonden de weg naar de Boekenbeurs: bijna 60 procent van de bezoekers is jonger dan 35 jaar. Het aandeel jongeren is gestegen ten opzichte van 2012, toen bedroeg het 51 procent. Maar de opmerkelijke keerzijde van deze tendens is dat maar 15 procent van de bezoekers 55-plussers zijn. Nochtans zijn het vooral de 50-plussers die verwoede lezers zijn en dus naar de beurs trekken om er hun boekenvoorraad aan te spekken. Nog opvallend is dat bijna één op twee bezoekers uit de provincie Antwerpen komen. Een stijging met 3% tegenover het vorige onderzoek. Tegelijk stellen de onderzoekers vast dat een groot publiekspotentieel uit Oost- en West-Vlaanderen (momenteel 29% van de bezoekers) onderbenut blijft of zich onvoldoende bediend weet.Last van de warmte en ondermaats sanitairEn ja, de tevredenheid over de beurs zelf is groot. De redenen waarom men dit jaar naar de Boekenbeurs kwam, waren zeer divers. Maar twee elementen springen er duidelijk uit: "een fijn dagje uit" en "om boeken te kopen" zijn voor 60% van de bezoekers de voornaamste redenen om naar de Boekenbeurs af te zakken. Vooral "een fijn dagje uit" is fors gestegen (+11%) als reden van een bezoek. Er zijn wel twee aandachtspunten. 18% van de bezoekers vindt het sanitair ondermaats en 29% van de bezoekers heeft last van de warmte in de zalen. Ook de catering en dan vooral de verhouding prijs/kwaliteit scoort voor één op vier van de bezoekers een onvoldoende. Slechts 3% van de ondervraagden is niet van plan om in november 2015 terug te komen.(Bron: persbericht Boek.be) FH