Dat gebeurt op een eigenzinnige manier door themadagen te organiseren rond onder meer "activi-tijd" (ontspanning), "actuali-tijd" (met livestream van de Amerikaanse presidentsverkiezingen) en "intimi-tijd" (verleiding). Er komt ook een verkiezing van het beste boek van de voorbije 80 jaar.

Nieuw dit jaar is dat de parkeerruimte tussen de beurshallen van Antwerp Expo wordt opengesteld voor het publiek als een soort binnentuin, met een spiegeltent en foodtrucks. Verder brengt de Boekenbeurs opnieuw 100 standhouders samen die zowat 60.000 titels presenteren en staan er 250 optredens op het programma, 30 muzikale en theateracts en 25 workshops. De organisatie mikt op 154.000 bezoekers.

De blikvangers onder de signerende en/of optredende auteurs zijn onder meer Jeroen Meus, Santa Montefiore, Geert Mak, Herman Brusselmans, Tom Lanoye en Etienne Vermeersch. Andere publiekstrekkers moeten de drie nocturnes (avondopeningen) worden, telkens voor een specifiek doelpubliek, net als de uitreiking van prijzen zoals de Hercule Poirotprijs, de Aspe Award en de Boekenleeuw en -pauw.

Tickets voor de Boekenbeurs zijn nu al online te koop voor 9 euro, al zijn er ook verschillende kortingtarieven. Wie dit jaar 80 wordt, mag omwille van de jubileumeditie gratis naar binnen. Je krijgt met je ticket uitzonderlijk ook gratis toegang in het pas vernieuwde Museum Plantin-Moretus in Antwerpen. (Belga)

Dat gebeurt op een eigenzinnige manier door themadagen te organiseren rond onder meer "activi-tijd" (ontspanning), "actuali-tijd" (met livestream van de Amerikaanse presidentsverkiezingen) en "intimi-tijd" (verleiding). Er komt ook een verkiezing van het beste boek van de voorbije 80 jaar. Nieuw dit jaar is dat de parkeerruimte tussen de beurshallen van Antwerp Expo wordt opengesteld voor het publiek als een soort binnentuin, met een spiegeltent en foodtrucks. Verder brengt de Boekenbeurs opnieuw 100 standhouders samen die zowat 60.000 titels presenteren en staan er 250 optredens op het programma, 30 muzikale en theateracts en 25 workshops. De organisatie mikt op 154.000 bezoekers. De blikvangers onder de signerende en/of optredende auteurs zijn onder meer Jeroen Meus, Santa Montefiore, Geert Mak, Herman Brusselmans, Tom Lanoye en Etienne Vermeersch. Andere publiekstrekkers moeten de drie nocturnes (avondopeningen) worden, telkens voor een specifiek doelpubliek, net als de uitreiking van prijzen zoals de Hercule Poirotprijs, de Aspe Award en de Boekenleeuw en -pauw. Tickets voor de Boekenbeurs zijn nu al online te koop voor 9 euro, al zijn er ook verschillende kortingtarieven. Wie dit jaar 80 wordt, mag omwille van de jubileumeditie gratis naar binnen. Je krijgt met je ticket uitzonderlijk ook gratis toegang in het pas vernieuwde Museum Plantin-Moretus in Antwerpen. (Belga)