De Franse illustratrice Rébecca Dautremer, dit weekend in Vlaamse boekhandels te gast en zondag op de Boekenbeurs, verkent met 'Het kleine theater van Rébecca' de grenzen van het vertellen op, in en met papier.

Vandaag opent in Antwerp Expo de Boekenbeurs de deuren voor het grote publiek. Gisteravond vond echter al de 'vooropening' plaats, waarbij het boekenvak verzamelen blaast en de balans opmaakt. Erg vrolijk wordt een mens daar niet van, aldus vliegende reporter Michiel Leen.

De Boekenbeurs is weer van start gegaan in Antwerpen. Naar aanleiding daarvan, biedt Data News u een webwinkelwijzer voor digitale boeken.

De Vlaamse auteur Stefan Brijs heeft zijn huis in Koningshooikt verkocht en gaat vanaf april volgend jaar in Malaga schrijven. Ondertussen ergert hij zich blauw aan de boekenpolitie op de Boekenbeurs.

Naast vaste waarden zoals onder andere Pieter Aspe, Tom Lanoye, David Van Reybrouck, Herman Brusselmans en Dimitri Verhulst kunt u op de Boekenbeurs ook schrijvers spotten die u niet elk jaar tegenkomt.

Afspraak donderdag 31 oktober om 11 uur, in de Rode Zaal op de Antwerpse Boekenbeurs. Iedereen is welkom. Fred Braeckman zet een en ander alvast op een rijtje: van oeuvre- en publieksprijs tot de 5 genomineerden.