Jeffery is de eerste historicus die toegang kreeg tot de archieven van MI6. In zijn boek, "MI6: The History of the Secret Intelligence Service 1909-1949" over de eerste veertig jaar van de Britse geheime dienst, beschrijft hij zowel geslaagde als mislukte operaties van de Britse spionnen.

Het boek telt 800 bladzijden. Wel moest Jeffery, die aan de Queen's Universiteit in Belfast werkt, zich akkoord verklaren om de namen van spionnen niet te noemen en mocht hij niet verder kijken dan 1949.

Zo vertelt hij over de missie van luitenant Augustus Agar, die er in zijn eentje met een speedboot in slaagde Russische oorlogsschepen op te blazen tijdens de Russische Revolutie.

"De echte James Bonds zijn veel interessanter dan de fictieve James Bond", aldus Jeffery, die de dossiers van MI6 als de "heilige graal" van alle archieven omschrijft.

Jeffery is de eerste historicus die toegang kreeg tot de archieven van MI6. In zijn boek, "MI6: The History of the Secret Intelligence Service 1909-1949" over de eerste veertig jaar van de Britse geheime dienst, beschrijft hij zowel geslaagde als mislukte operaties van de Britse spionnen. Het boek telt 800 bladzijden. Wel moest Jeffery, die aan de Queen's Universiteit in Belfast werkt, zich akkoord verklaren om de namen van spionnen niet te noemen en mocht hij niet verder kijken dan 1949. Zo vertelt hij over de missie van luitenant Augustus Agar, die er in zijn eentje met een speedboot in slaagde Russische oorlogsschepen op te blazen tijdens de Russische Revolutie. "De echte James Bonds zijn veel interessanter dan de fictieve James Bond", aldus Jeffery, die de dossiers van MI6 als de "heilige graal" van alle archieven omschrijft.