Dit boek bestaat uit een bundeling kritische interviews die de twee journalisten voerden met aartsbisschop Léonard. Het schetst zijn hele levensloop en gaat dieper in op alle actuele aspecten die de Kerk vandaag beroeren.

"Ik kan niet anders schrijven dan ik denk", zo sprak aartsbisschop Léonard tijdens de redactie van dit boek. Die woorden geven volgens de uitgever aan wat de lezer van dit boek mag verwachten: zowel de standpunten van de mens als de mens achter de standpunten.

Nog volgens de uitgever komt Aartsbisschop André-Joseph Léonard in dit boek naar voren als een man uit een stuk, niet bereid tot compromissen met zijn geweten, altijd eerlijk, geen vragen ontwijkend, nooit zichzelf verloochenend, zich achter niets wegstekend.

"Mgr. Léonard is niet te herleiden tot enkele controversiële visies. Wie het boek leest en hem heeft ontmoet, weet wel beter. Hij is geen harde man, wel is hij rechtlijnig en vooral een man van gebed", zegt Jürgen Mettepenningen, woordvoerder van mgr. Léonard.

Dit boek bestaat uit een bundeling kritische interviews die de twee journalisten voerden met aartsbisschop Léonard. Het schetst zijn hele levensloop en gaat dieper in op alle actuele aspecten die de Kerk vandaag beroeren. "Ik kan niet anders schrijven dan ik denk", zo sprak aartsbisschop Léonard tijdens de redactie van dit boek. Die woorden geven volgens de uitgever aan wat de lezer van dit boek mag verwachten: zowel de standpunten van de mens als de mens achter de standpunten. Nog volgens de uitgever komt Aartsbisschop André-Joseph Léonard in dit boek naar voren als een man uit een stuk, niet bereid tot compromissen met zijn geweten, altijd eerlijk, geen vragen ontwijkend, nooit zichzelf verloochenend, zich achter niets wegstekend. "Mgr. Léonard is niet te herleiden tot enkele controversiële visies. Wie het boek leest en hem heeft ontmoet, weet wel beter. Hij is geen harde man, wel is hij rechtlijnig en vooral een man van gebed", zegt Jürgen Mettepenningen, woordvoerder van mgr. Léonard.