'Het meisje in de trein', de eerste thriller ooit die de Britse journaliste Paula Hawkins pleegde, is bezig een monstersucces te worden. Al meteen bij verschijnen in het Nederlands (bij Bruna) kreeg het vier drukken mee - goed voor meer dan 50.000 exemplaren - en staat het in de Vlaamse top 10 van de voorbije week op plaats nummer 1 in de romanverkoop.

Amy Silver

In Amerika en Engeland is Hawkins' 'Het meisje in de trein' met meer dan 2 miljoen verkochte exemplaren dé auteur van het moment. Er komt een verfilming aan en de vertaalrechten van het boek zijn al in 40 landen aan de man gebracht.

Hawkins is een Britse journaliste die in Zimbabwe - het vroegere Rhodesië - werd geboren en opgevoed. Hawkins is met deze spannende roman niet aan haar proefstuk toe. Ze publiceerde vroeger al 'The Money Goddess', een wegwijzer met financieel advies voor vrouwen, en vier romantische boeken onder het pseudoniem Amy Silver. Een ervan verscheen in 2010 als 'Recessionista slaat terug' (bij Karakter).

Alfred Hitchcock

GF
© GF

'Het meisje in de trein' gaat over een alcoholiste die regelmatig met de trein op dezelfde plaats eventjes moet wachten en zo ampel de tijd krijgt om bij andere koppels binnen te gluren. Blijkt dat haar ex-man zo ook door haar wordt bespioneerd. Maar hoe betrouwbaar is haar relaas gezien haar drankverleden? Hawkins laat daarom ook twee andere ik-vertellers aan het woord.

Sommigen vergeleken haar debuut met Alfred Hitchocks 'Rear window' terwijl andere critici toch wel een spanningsboog missen en niet van een echt spannende thriller willen spreken. In de Vlaamse hitparade, die Boek.be samen met GfK Belgium voor Knack.be aanmaakt, staat haar boek trouwens niet bij 'spannende boeken' maar bij 'literatuur' gerubriceerd.

Bij 'spannende boeken' staat good old Pieter Aspe met 'De doos' weer op numero uno terwijl Cheryl Strayed met 'Wild' nog steeds de top 10 van de literaire non-fictie aanvoert.

Frank Hellemans

'Het meisje in de trein', de eerste thriller ooit die de Britse journaliste Paula Hawkins pleegde, is bezig een monstersucces te worden. Al meteen bij verschijnen in het Nederlands (bij Bruna) kreeg het vier drukken mee - goed voor meer dan 50.000 exemplaren - en staat het in de Vlaamse top 10 van de voorbije week op plaats nummer 1 in de romanverkoop.Amy SilverIn Amerika en Engeland is Hawkins' 'Het meisje in de trein' met meer dan 2 miljoen verkochte exemplaren dé auteur van het moment. Er komt een verfilming aan en de vertaalrechten van het boek zijn al in 40 landen aan de man gebracht.Hawkins is een Britse journaliste die in Zimbabwe - het vroegere Rhodesië - werd geboren en opgevoed. Hawkins is met deze spannende roman niet aan haar proefstuk toe. Ze publiceerde vroeger al 'The Money Goddess', een wegwijzer met financieel advies voor vrouwen, en vier romantische boeken onder het pseudoniem Amy Silver. Een ervan verscheen in 2010 als 'Recessionista slaat terug' (bij Karakter).Alfred Hitchcock'Het meisje in de trein' gaat over een alcoholiste die regelmatig met de trein op dezelfde plaats eventjes moet wachten en zo ampel de tijd krijgt om bij andere koppels binnen te gluren. Blijkt dat haar ex-man zo ook door haar wordt bespioneerd. Maar hoe betrouwbaar is haar relaas gezien haar drankverleden? Hawkins laat daarom ook twee andere ik-vertellers aan het woord. Sommigen vergeleken haar debuut met Alfred Hitchocks 'Rear window' terwijl andere critici toch wel een spanningsboog missen en niet van een echt spannende thriller willen spreken. In de Vlaamse hitparade, die Boek.be samen met GfK Belgium voor Knack.be aanmaakt, staat haar boek trouwens niet bij 'spannende boeken' maar bij 'literatuur' gerubriceerd. Bij 'spannende boeken' staat good old Pieter Aspe met 'De doos' weer op numero uno terwijl Cheryl Strayed met 'Wild' nog steeds de top 10 van de literaire non-fictie aanvoert.Frank Hellemans