Karim Schelkens, kerkhistoricus en doctor in de theologie, en Jürgen Mettepenningen, theoloog en in 2010 korte tijd woordvoerder van de Belgische bisschoppenconferentie, zullen de auteurs zijn. Dat meldt uitgeverij Pelckmans in een persbericht.

Kardinaal Godfried Danneels wordt in juni 2013 tachtig jaar. Tijd voor een biografie, aldus uitgeverij Pelckmans. Tijdens zijn kerkelijke loopbaan was Danneels onder meer professor aan het grootseminarie van Brugge en de universiteit van Leuven, bisschop van Antwerpen, aartsbisschop van Mechelen-Brussel en van 1980 tot 2010 voorzitter van de Belgische bisschoppenconferentie. In 1983 werd hij door paus Johannes-Paulus II benoemd tot kardinaal.

"De biografie van kardinaal Danneels zal daarmee onmiskenbaar tot de meest eminente getuigenisverslagen van de naoorlogse geschiedenis van de kerk in Vlaanderen behoren." Op basis van literatuurstudie, gesprekken met de kardinaal en mensen die hem gekend hebben, werken Jürgen Mettepenningen en Karim Schelkens aan dit werk dat circa 350 bladzijden zal tellen.

Uitgeverij Pelckmans voorziet de gelijktijdige publicatie in het Nederlands en het Frans in september 2015. Tot dan wordt niet verder gecommuniceerd over dit boekproject, aldus de uitgeverij. (Belga/MS)

Karim Schelkens, kerkhistoricus en doctor in de theologie, en Jürgen Mettepenningen, theoloog en in 2010 korte tijd woordvoerder van de Belgische bisschoppenconferentie, zullen de auteurs zijn. Dat meldt uitgeverij Pelckmans in een persbericht. Kardinaal Godfried Danneels wordt in juni 2013 tachtig jaar. Tijd voor een biografie, aldus uitgeverij Pelckmans. Tijdens zijn kerkelijke loopbaan was Danneels onder meer professor aan het grootseminarie van Brugge en de universiteit van Leuven, bisschop van Antwerpen, aartsbisschop van Mechelen-Brussel en van 1980 tot 2010 voorzitter van de Belgische bisschoppenconferentie. In 1983 werd hij door paus Johannes-Paulus II benoemd tot kardinaal. "De biografie van kardinaal Danneels zal daarmee onmiskenbaar tot de meest eminente getuigenisverslagen van de naoorlogse geschiedenis van de kerk in Vlaanderen behoren." Op basis van literatuurstudie, gesprekken met de kardinaal en mensen die hem gekend hebben, werken Jürgen Mettepenningen en Karim Schelkens aan dit werk dat circa 350 bladzijden zal tellen. Uitgeverij Pelckmans voorziet de gelijktijdige publicatie in het Nederlands en het Frans in september 2015. Tot dan wordt niet verder gecommuniceerd over dit boekproject, aldus de uitgeverij. (Belga/MS)